De Gea, Lingard či Hazard: Ktoré hviezdy sú stále bez klubu?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Gea, Lingard či Hazard: Ktoré hviezdy sú stále bez klubu?

De Gea, Hazard aj Jones kedysi spolu vo Wembley, teraz sú všetci bez klubu.
De Gea, Hazard aj Jones kedysi spolu vo Wembley, teraz sú všetci bez klubu.Profimedia
Napriek tomu, že prestupové obdobie skončilo, tak viacero známych hráčov stále nemá klub a keďže sú voľnými hráčmi, môžu si ho nájsť aj počas sezóny. Flashscore Správy sa pozreli na hviezdy, ktoré sú momentálne na "voľnej nohe".

David de Gea mal po odchode z Manchestru United ponuky zo Saudskej Arábie, ale tie sa rozhodol neprijať. Spomínal sa aj Real Madrid, ten nakoniec ukázal na Kepu. Skúsený španielsky brankár má stále na to, aby chytal na najvyššej úrovni, lenže popredné kluby už majú gólmanskú otázku vyriešenú.

Eden Hazard a jeho príbeh v Reale Madrid je všetkým známy. Ponuky obdržal najmä z MLS, rozmýšľal aj nad návratom do Belgicka či dokonca ukončením kariéry. Stále nerozhodol o tom, kde bude v jeho kariére pokračovať.

Štatistiky Edena Hazarda z posledných sezón.
Štatistiky Edena Hazarda z posledných sezón.Flashscore

Jesse Lingard neuspel v Nottinghame podľa predstáv napriek tomu, že bol najlepšie plateným hráčom tímu. Po úspešnom účinkovaní vo West Hame nenadviazal na výkony a v tíme minulosezónneho nováčika Premier League predčasne skončil.

Roberto Pereyra má na konte dva tituly s Juventusom, neskôr hrával za Watford a Udinese. Argentínsky ofenzívny futbalista má na konte devätnásť stretnutí v národnom tíme.

Xeka má stále iba 28 rokov, pričom najlepšiu časť kariéry strávil v Lille, s ktorým v roku 2021 vyhral francúzsky titul. Portugalčan pred rokom prestúpil do Rennes, za ktorý nastúpil len do ôsmich duelov. Jeho trhová hodnota je pritom šesť miliónov eur.

Oussama Idrissi bol kedysi veľký talent holandského futbalu, lenže potenciál nedokázal naplniť. Cez Groningen a AZ Alkmaar sa dostal do Sevilly, za ňu nastúpil len osemkrát. Nevyšli mu ani hosťovania v Ajaxe, Cádize či Feyenoorde, aj keď s ním vyhral titul v Eredivisie. Od roku 2019 reprezentuje Maroko.

Anwar El Ghazi je podobný prípad. Z Ajaxu zamieril do Lille, odtiaľ mu dala šancu Aston Villa, ale na úrovni Premier League sa nikdy nestal hviezdou, čo podčiarklo nevydarené pôsobenie v Evertone. Počas minulej sezóny strelil osem gólov za PSV.

El Ghazi nezažil úspešné roky.
El Ghazi nezažil úspešné roky.Flashscore

Jean-Philippe Gbamin prichádzal v roku 2019 po úspešných pôsobeniach v Lense a Mainzi do Evertonu, tam výrazne sklamal. Hosťoval v CSKA i Trabzonspore. "Toffees" s ním predčasne ukončili spoluprácu.

Axel Tuanzebe sa v roku 2015 dostal do prvého tímu Manchestru United a hoci nezačal zle, nikdy nezískal pevné miesto. Viackrát hosťoval v Aston Ville, následne v Neapole či Stoke. Všade hrával veľmi málo, sužovali ho zranenia. Rodák z Konga zostáva mimo hľadáčiku celkov.

Santi Mina odštartoval svoju kariéru v Celte, neskôr ho kúpila Valencia a stal sa jej dôležitým hráčom. Nasledoval návrat do Viga, avšak pre obvinenia zo sexuálneho napadnutia, ktoré sa nakoniec nepotvrdili, začala jeho kariéra mierne upadať. Možno aj preto na rok odišiel do Al-Shababu.

Moussa Marega si spravil meno v Porte, následne využil ponuku z Al-Hilalu. Tam bol dva roky hviezdou, ale pre príliv špičkovch mien najvyššieho formátu preňho nezostalo miesto.

Papu Gómez je majstrom sveta z roku 2022. V kariére sa cez argentínske kluby, Cataniu či Charkov dostal do Atalanty a následne Sevilly. S ňou získal Európsku ligu. Zlato vyhral takisto na MS do 20 rokov. Nedávno oslávil už svoje 35. narodeniny.

Gómez sa nedávno tešil z titulu majstra sveta aj víťaza EL.
Gómez sa nedávno tešil z titulu majstra sveta aj víťaza EL.Flashscore

André Ayew hrával za Marseille, v Swansea či West Ham v Premier League, neskôr sa cez Fenerbahce dostal do katarského tímu Al-Sadd. Vo februári 2023 posilnil ako voľný hráč Nottingham, polročná zmluva nebola predĺžená. Cez leto o ghanského reprezentanta z Anglicka záujem stále bol, doposiaľ sa s nikým nedohodol.

Andros Townsend päť rokov z krídla trápil defenzívy súperov v drese Crystal Palace. Nevyšla mu zmena, v Evertone to nebolo ono. Momentálne má zdravotné problémy, aj preto ostáva voľným hráčom.

Nicola Sansone sa narodil v Mníchove a vyrastal v akadémii Bayernu, dostal sa iba do "béčka". Hrával za Parmu, Sassuolo i Villarreal. Od roku 2019 bol súčasťou Bologne. Skúsený záložník tri raz obliekal národný tím Talianska.

Karim Bellarabi bol dvanásť rokov súčasťou Bayeru Leverkusen a počas svojich najlepších rokov patril medzi najnebezpečnejších hráčov Bundesligy. Vďaka tomu dostal na jedenásť stretnutí šancu v národnom tíme Nemecka. Aj jeho výkony začali upadať pre zdravotné problémy.

Bellarabi a jeho štatistiky z predošlých sezón.
Bellarabi a jeho štatistiky z predošlých sezón.Flashscore

Marco Benassi zažil najlepšiu časť kariéry v Turíne a Fiorentine. V posledných troch sezónach hosťoval v Hellase, Empoli a Cremonese, kde sa mu nedarilo podľa predstáv.

Adrien Silva bol desať rokov hviezdou materského Sportingu, odkiaľ sa presunul do Monaka či Leicestru. Poslednú sezónu odohral v Saudskej Arábii za tím Al-Wehda. Na konte má aj titul majstra Európy s Portugalskom z roku 2016.

Aleix Vidal si spravil meno v Almeríi, odkiaľ prestúpil do Sevilly. Vďaka kvalitným výkonom ho v roku 2015 kúpila Barcelona, kde však pravý obranca alebo stredopoliar nedokázal uspieť, napriek tomu získal dva tituly. Neskôr hájil farby Alavésu a naposledy Espanyolu.

Sergio Asenjo bol osem rokov jednotkou Villarrealu, v ktorom prežil najúspešnejšie obdobie svojej kariéry. Na konte má tri víťazstvá v Európskej lige (dve ešte s Atléticom Madrid). Počas predošlého ročníka mal byť jednotkou Valladolidu, nastúpil iba na desať stretnutí.

Nico Schulz sa cez Herthu, Mönchengladbach a Hoffenheim prepracoval do Dortmundu, kde v roku 2019 prichádzal ako jeden z najlepších hráčov na ľavej strane defenzívy. Súčasný tréner Edin Terzič mu v minulej sezóne nedával dostatok šancí, preto zmluvu s klubom ukončil.

Radja Nainggolan počas najlepšieho obdobia kariéry nastupoval za Cagliari, AS Rím či Inter. Neskôr bol členom Antverp, tam po nezhodách skončil. Nevyšlo mu ani účinkovanie v SPAL-e.

Nainggolan sa po návrate do Talianska trápil.
Nainggolan sa po návrate do Talianska trápil.Flashscore

Jerome Boateng má veľmi bohatú a úspešnú kariéru, počas ktorej si zahral za Manchester City a desať rokov bol členom Bayernu. Vyhral deväť nemeckých titulov. Majster sveta z roku 2014 bol posledné dva roky súčasťou francúzskeho Lyonu.

Luiz Gustavo pôsobil na viacerých známych adresách. Medzi nimi vyniká Bayern. Brazílčan posledný rok strávil v Al-Nassr, no takisto doplatil na príchody najväčších hviezd.

Simone Zaza je známym hráčom, no v podstate mu vyšlo len jeden angažmán - v Sassuole. Gólovo sklamal v Juventuse, West Hame i Valencii. Za tri roky nastrieľal dvanásť gólov za Turín, lenže bez angažmánu je už od augusta 2022.

Samir Handanovič oslávil už svoje 39. narodeniny, s kariérou ešte nechce skončiť. Po jedenástich rokoch však opustil Inter, kde ho z pozície jednotky vytlačil Onana a novou sa stal Sommer.

Javier Pastore po pôsobení v Palerme v roku 2011 posilnil PSG a bol jednou z hviezd tímu. Postupne vypadol zo zostavy, siahol po ňom AS Rím. Dva roky hrával za Elche, v januári sa dohodol s Qatar SC.

Phil Jones prišiel v roku 2011 do Manchestru United ako veľký talent, kariéru mu pokazili zranenia. Napriek tomu opustil Old Trafford až po dvanástich rokoch. Budúcnosť hráča je nateraz veľmi otázna.

Jones veľa zápasov neodohral.
Jones veľa zápasov neodohral.Flashscore