De Geovi vypršala finančne štedrá zmluva. Je čas na náhradu alebo nový kontrakt?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Geovi vypršala finančne štedrá zmluva. Je čas na náhradu alebo nový kontrakt?

Gólman pôsobí v Manchestri už 12 rokov.
Gólman pôsobí v Manchestri už 12 rokov.Reuters
Manchester United naďalej rokuje s brankárom Davidom De Geom (32). Španielovi v piatok 30. júna vypršala zmluva s tímom z Old Traffordu.

De Gea, ktorý prišiel do United v roku 2011, keď bol manažérom Sir Alex Ferguson, je najdlhšie slúžiacim hráčom súčasného mužstva - vo farbách "Red Devils" nastúpil na takmer 550 zápasov. "Davidovi De Geovi končí zmluva, ale rokovania s naším dlhoročným brankárom zostávajú otvorené," uvádza sa vo vyhlásení klubu.

Rodák z Madridu získal v minulej sezóne svoju druhú Zlatú rukavicu Premier League, keď si udržal 17 čistých kont, ale štvornásobný klubový hráč roka sa v posledných rokoch dostal pod drobnohľad pre svoje nedostatky a chyby.

Podľa britských médií je s výškou mzdy na úrovni 436-tisíc eur jedným z najlepšie platených hráčov v klube, no za národný tím Španielska nenastúpil od roku 2020. BBC informovalo, že De Gea sa tento víkend žení a akákoľvek nová zmluva bude podpísaná až po osobných rokovaniach. United sú spájaní aj s dohodou s talianskym Interom o príchode brankára Andrého Onanu.