Dlh za dištanc chce splatiť gólmi. Brentford stál za mnou od prvej minúty, vraví Toney

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dlh za dištanc chce splatiť gólmi. Brentford stál za mnou od prvej minúty, vraví Toney
Toney si cení puto so svojím klubom.
Toney si cení puto so svojím klubom.Reuters
Útočník Brentfordu Ivan Toney (27) vyhlásil, že je pripravený odvďačiť sa Brentfordu za podporu, keď sa vráti po osemmesačnom zákaze činnosti za 232 porušení pravidiel o stávkovaní. Vďaku chce prejaviť spôsobom sebe vlastným - gólmi.

Anglický reprezentant bol v minulej sezóne najlepším strelcom klubu zo západného Londýna. Po dlhom období na tréningovom ihrisku môže od 16. januára opäť zasiahnuť do súťažných duelov. Brentford sa v lige prepadol na 16. miesto, štyri body od pásma zostupu. Toneyho potrebuje späť ako soľ, hoci ten bol spájaný už aj s prestupom do Arsenalu.

"Každý vie, že Brentford je rodinný klub, je pre mňa jednoducho úžasný," povedal v rozhovore pre televíziu Sky Sports a denník Daily Mirror a v rozprávaní pokračoval slovami:

"Nemôžem sa im dostatočne poďakovať, najmä fanúšikom. Aj oni stáli za mnou od prvej minúty. Takže je to tak trochu, akoby som mal čo splácať. Momentálne sa trápime, ale som si istý, že keď sa vrátim, zohrám veľkú úlohu, aby sme sa dostali z neúspešnej formy, v ktorej sme boli. Už sa neviem dočkať, keď budem pomáhať svojim spoluhráčom."

Prvú šancu môže dostať 20. januára proti Nottinghamu, nedávno ale zaznamenal hetrik a asistenciu pri víťazstve B-tímu 5:1 za zatvorenými dverami proti výberu Southamptonu do 23 rokov.

Mužstvo "The Bees" trápia zranenia a absencie, prišlo o najlepšieho strelca tejto sezóny Bryana Mbeuma, ktorý si poranil členok, takito aj o Yoanea Wissu, ten odcestoval na Africký pohár národov. Toney sa vyjadril, že Brentford vie, ako sa dostať z núdze. Následne uviedol, že bolo ťažké byť na vedľajšej koľaji:

"Sledoval som zápasy Brentfordu. Zapol som si ho a mal som ho v pozadí, len som 'počúval' šance alebo skóre, zatiaľ čo predtým som sledoval každý možný duel Premier League. Prvú, druhú a každú ligu v televízii. Tak trochu som sa potrestal. Potom som si pomyslel: 'To mi naozaj nepomáha'."

Angličan uznal, že niektorí budú pochybovať o tom, či sa dokáže vrátiť ako hráč, akým bol predtým, ale povedal, že o svojich schopnostiach nepochybuje. "Viem, čoho som schopný, takže si myslím, že keď sa dostanem na ihrisko, budem jednoducho robiť to, čo mi ide najlepšie," veril si.

Toney sa už nemôže dočkať návratu do ostrej akcie.
Toney sa už nemôže dočkať návratu do ostrej akcie.TASR