Dočká sa vysnívaného debutu za Chelsea? Nkunku bude v zostave, vraví Pochettino

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dočká sa vysnívaného debutu za Chelsea? Nkunku bude v zostave, vraví Pochettino

Nkunku je konečne pripravený hrať za Chelsea.
Nkunku je konečne pripravený hrať za Chelsea.Profimedia
Francúzsky útočník Christopher Nkunku (26) bude prvýkrát v tejto sezóne súčasťou zostavy Chelsea, ktorá sa cez víkend stretne so Sheffieldom United, povedal v piatok manažér Mauricio Pochettino (51).

Nkunku sa k tímu "The Blues" pripojil v júli po príchode z Lipska, ale musel podstúpiť operáciu kolena, ktoré si zranil pred sezónou. "Áno, môže sa k nám pripojiť. To je veľmi dobrá správa," povedal Pochettino na tlačovej konferencii a pokračoval:

"To, že sa zajtra zapojí, bude v zostave a po predsezónnej príprave pocíti konkurenciu, je pre nás pozitívne. Musíme byť pokojní, aby sme na neho nevytvárali veľký tlak. Teraz sa bude vyvíjať, spozná Premier League."

Chelsea od začiatku sezóny bojuje so zraneniami a minulý víkend prišla ďalšia zlá správa, keď sa počas prehry 0:2 s Evertonom zranili traja hráči. Reece James, ktorý už vynechal sedem ligových zápasov pre úraz stehenného svalu, si podobný problém privodil aj proti "Toffees" a po 27 minútach musel byť vystriedaný.

V rovnakom stretnutí sa zranili aj obranca Marc Cucurella a brankár Robert Sánchez, pričom náhradný brankár Djordje Petrovič nastúpil za Chelsea prvýkrát od augustového príchodu z New England Revolution. Pochettino je presvedčený, že sa na srbského gólmana môže spoľahnúť:

"Verím všetkým svojim hráčomPrišiel do Chelsea, pretože sme vedeli, že má veľký potenciál. Teraz po štyroch alebo piatich mesiacoch práce s nami nastal moment, aby sa posilnil a cítil sa dobre, pretože mu dôverujeme. Chystá sa na svoj debut na Stamford Bridge. Veríme, že dokáže chytať tak, ako chceme."

Pochettino hovoril o ťažkostiach, ktorým mužstvo čelí v súvislosti s toľkými absenciami: "Je to ako keď bývate v dome a trpíte problémami a potrebujete ich odkladať. To sa vo futbale stáva, keď ste zapojení do projektu, ktorý má niečo vybudovať. Musíme postaviť štruktúru a vziať si viac času. Nepochybujem o tom, že sa nám to nakoniec podarí."

Po dvoch po sebe idúcich prehrách vonku na pôde Manchestru United a Evertonu je Chelsea v tabuľke na 12. mieste s 19 bodmi a v sobotu hostí klub z dna tabuľky Sheffield United, ktorý má osem bodov.