Dvaja Baskovia proti sebe. Arteta obdivuje Emeryho, duel si pozrie z tribúny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvaja Baskovia proti sebe. Arteta obdivuje Emeryho, duel si pozrie z tribúny

Arteta aj Emery pochádzajú zo španielskeho Baskicka.
Arteta aj Emery pochádzajú zo španielskeho Baskicka.Reuters
Vzostup Aston Villy pod vedením manažéra Unaia Emeryho (52) nie je prekvapením pre šéfa Arsenalu Mikela Artetu (41), ktorý povedal, že očakáva ťažký zápas. Líder tabuľky Premier League cestuje v sobotu večer práve do Villa Parku.

Zlepšuje hráčov, tím i klub

Aston Villa, ktorá v stredu predviedla dominantný výkon pri víťazstve 1:0 nad majstrovským Manchestrom City, je v lige tretia. Vo Villa Parku vyhrali 14 ligových zápasov v rade. Poslednú stopku na vlastnom trávniku jej vystavil ešte Arsenal vo februári.

Pred sobotňajším výkopom nešetril Arteta chválou na adresu bývalého manažéra "kanonierov" Emeryho. Oboch spája jeden kraj - Baskicko. "Myslím si, že im treba vzdať obrovský hold, rovnako ako Unaiovi a jeho trénerskému štábu. Budú ťažkým súperom. Je to jeden z mojich obľúbených štadiónov... Nie je to žiadne prekvapenie."

"Sledujem ho od čias, keď bol trénerom Almeríe. To, čo dokázal v každom tíme, je pozoruhodné. Vždy zlepšil hráčov, tím aj klub. Je Bask ako ja. Naozaj ho obdivujem. Som za neho šťastný," doplnil Mikel Arteta.

Súboj Baskov si pozrie z tribúny

Španiel nebude v zápase pri postrannej čiare, pretože si odpyká trest zákazu činnosti po tretej žltej karte v tejto sezóne. "Myslím, že budem v riaditeľskej lóži. Neviem, je to diskusia, ktorú budeme viesť neskôr. Uvidíme, dúfam, že budem mať naozaj pekný výhľad," povedal šéf lavičky Arsenalu.

Líder ligy je jedným z mála tímov v najvyššej súťaži, ktorý sa teší lepšej forme ako Villa. Severolondýnsky celok vstupuje do stretnutia so štyrmi víťazstvami v rade, z ktorých posledné bolo po sedemgólovej prestrelke s Lutonom.

Triumf zariadil v siedmej minúte nadstaveného času Declan Rice hlavičkou, pričom Arteta zdôraznil, že ochota jeho tímu bojovať až do konca je dôkazom ich oprávnenosti získať titul.

TOP 5 anglickej Premier League.
TOP 5 anglickej Premier League.Flashscore

"Videli ste súhru hráčov. Bol to krásny moment. Myslím si, že tím ktorý vyhrá titul, musí mať neuveriteľnú túžbu triumfovať v každom zápase. Podľa mňa ju máme, ukázali sme to znova a znova," nadviazal 41-ročný lodivod. Na záver prezradil, že Thomas Partey nebude k dispozícii.

Aston Villa - Arsenal (sobota, 18:30)