Erik ten Hag túži po obnove spolupráce z Ajaxu. United chystá ponuku za Onanu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Erik ten Hag túži po obnove spolupráce z Ajaxu. United chystá ponuku za Onanu

Zamieri Onana na Old Trafford?
Zamieri Onana na Old Trafford?Profimedia
Manchester United zintenzívňuje svoj lov na novú brankársku posilu a najnovšie správy naznačujú, že sa blíži ponuka za služby Andrého Onanu (27).

Podľa talianskeho denníka Gazzetta dello Sport sa United ponáhľajú s uzavretím kontraktu s kamerunským gólmanom. Správa dokonca naznačuje, že ponuka bude predložená v najbližších hodinách. Vedenie "Red Devils" sa rozhodlo, že Onana je mužom, ktorý nahradí dlhodobú jednotku Davida de Geu, ktorému vypršala zmluva, aj keď prebieha rokovanie o jej predĺžení.

Anglický klub by hráča milánskeho Interu rád získal už do utorka 4. júla pred začiatkom predsezónnej prípravy. Kamerunčan je modernou oporou defenzívy a dokonale vyhovuje predstavám Erika ten Haga o jeho jednotke. Holanďan o ňom hovoril ako o "majstrovskom brankárovi", keď spolu pracovali v Ajaxe. Podobný názor zdieľa aj Pep Guardiola, ktorý ho pochválil po finále Ligy majstrov.

Prípadný vplyv Onanu na tím z Manchestru sa naozaj nedá podceniť. Zdobí ho kvalitná práca nohami s loptou, čo je miestami ďaleko od schopností Španiela de Geu. To by mohlo odstrániť určité bremeno tlaku z ramien obrancov, priniesť väčší pokoj a efektívnejšie držanie lopty nielen v zadných radoch, ale aj v ďalších častiach ihriska.

Pozrite si ďalšie prestupy a špekulácie.