Erling je späť, varuje Guardiola. Do konca sezóny máme ešte štyri finále, vraví Haaland

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Erling je späť, varuje Guardiola. Do konca sezóny máme ešte štyri finále, vraví Haaland

Nórsky útočník City opäť zažiaril.
Nórsky útočník City opäť zažiaril.AFP
Manchester City má zisk štvrtého ligového titulu v rade vo vlastných rukách. Vie to aj kanonier Erling Haaland (23), ktorý mužstvu pomohol štvorgólovým vystúpením na domácej pôde proti Wolves. Výkon nórskeho útočníka ocenil aj tréner Pep Guardiola (53).

Víťazstvo Arsenalu 3:0 nad Bournemouthom v sobotu vytvorilo tímu Gunners štvorbodový náskok. Ten však bol v platnosti veľmi krátko. Citizens neukázali žiadne známky pocítenia tlaku, už o pár hodín znížili stratu na Londýnčanov na jediný bod a so zápasom k dobru majú veľkú výhodu.

Haaland nedávno čelil kritike za to, že nedosiahol úroveň svojej úžasnej prvej sezóny v Manchestri, keď strelil 52 gólov a City získalo treble. Nór však v aktuálnom ročníku zaznamenal 36 zásahov v 41 vystúpeniach.

Svoje nekompromisné zakončovanie predviedol aj proti Wolves a podľa hodnotiaceho systému Flashscore získal najvyššiu známku 10. Dva zo štyroch gólových momentov ponúkol po pokutových kopoch.

Manchester City - Wolves 5:1

"Erling je späť v práci. Penalty v jeho podaní sú zárukou, ale druhý a štvrtý gól boli neuveriteľné," okomentoval v krátkosti Guardiola zásahy svojho útočníka. Haaland sa vrátil do základnej zostavy po tom, čo minulý víkend pri svojom návrate po zranení nastúpil z lavičky a skóroval proti Nottinghamu Forest.

Španielsky kouč poukázal na predchádzajúce problémy so zranením, ktoré vychýreného strelca na dva mesiace vyradili z hry, ako na dôvod, prečo nedosiahol rovnaké čísla ako vlani. "Mal vážne zranenie, je taký vysoký, že na návrat do najlepšej formy potrebujete čas," uviedol lodivod.

Aj keď kolektív City tiež nie je na rovnakej úrovni ako pred rokom, zostáva na dobrej ceste k zisku double v Premier League a FA Cupe. Obhajcovia titulu v nasledujúcich dvoch zápasoch cestujú na pôdu Fulhamu a Tottenhamu a v posledný deň sezóny privítajú West Ham.

Guardiola trvá na tom, že musia vyhrať všetky tri duely. Arsenal čaká budúci víkend náročný výlet do Manchestru, kde ho vyzvú tamojší United. "Jeden týždeň, tri zápasy. S deviatimi bodmi budeme majstri, ak ich získame šesť alebo sedem, majstrom bude Arsenal," myslí si kormidelník mužstva Sky Blues.

Domáci celok v dueli s Wolves predĺžil svoju domácu sériu neporaziteľnosti na 43 zápasov. Takisto sa zdá, že Haaland svojím štvorgólovým zápisom rozhodol preteky o Zlatú kopačku. Na konte má 25 zásahov, teda o päť viac ako IsakPalmer.

"25 gólov nie je zlé. Náš tréner nie je až taký zlý, tlačí ma dopredu," vravel Haaland s humorom a dodal: "Snažím sa rozvíjať každý deň. Mal som nejaké problémy, ale nesústreďme sa na ne. Do konca sezóny nám zostávajú ešte štyri finále."

Prehra ukončila nádeje Wolverhamptonu na európsky futbal v budúcej sezóne, keďže zostáva na 11. mieste. Ak sa ešte raz pozastavíme pri mene Haaland, zistíme, že pre tohto kanoniera to bol šiesty hetrik v Premier League. Pred ním sú v tomto smere už len také mená, akými sú Agüero, Shearer, Fowler, Owen, Henry, Kane a Rooney.