Firmino sa predstavil hetrikovým koncertom, Brazílčan režíroval výhru Al-Ahli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Firmino sa predstavil hetrikovým koncertom, Brazílčan režíroval výhru Al-Ahli

Parádna premiéra Firmina.
Parádna premiéra Firmina.Profimedia
Brazílsky útočník Roberto Firmino (31) sa pri svojom debute vo farbách Al-Ahli blysol hetrikom, ktorým zabezpečil domáce víťazstvo 3:1 nad Al-Hazm v úvodnom zápase sezóny Saudi Pro League.

Bývalý útočník Liverpoolu skóroval dvakrát v úvodných 10 minútach duelu a ďalším zásahom v 72. minúte spečatil tri body pre nováčika. Al-Ahli a Al-Hazem boli dva zo štyroch klubov, ktoré postúpili do najvyššej saudskej súťaže, tá sa v tejto sezóne rozšírila zo 16 na 18 tímov.

Domáci sa teda už v úvode ujali vedenia zásluhou hlavičky kapitána Firmina. Kapitán mužstva sa presadil aj o štyri minúty neskôr - zblízka po prihrávke bývalého krídelníka Manchestru City a novej posily Riyada Mahreza.

Al-Hazem začal kresať nádej päť minút po prestávke, keď sa presadil Vina. Firmino však korunoval svoje predstavenie a perfektný úvodný večer zavŕšil 20 minút pred koncom treťou ranou.

Úradujúci majster Al-Ittihad, ktorý podpísal zmluvu s držiteľom Zlatej lopty Karimom Benzemom a záložníkom N'Golo Kantém, odohrá svoj prvý zápas v nedeľu na pôde Al-Raedu.

Al-Nassr, druhý tím minulej sezóny, si v pondelok zmeria sily s kádrom Stevena Gerarda Al-Ettifaq. V súboji by proti sebe mohli nastúpiť bývalí spoluhráči z Liverpoolu - domáci Sadio Mané a Jordan Henderson v drese hostí.