Saudi ulovili elitného kanoniera. Firmino zamieril k nováčikovi najvyššej súťaže

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Saudi ulovili elitného kanoniera. Firmino zamieril k nováčikovi najvyššej súťaže

Firmino strelil za Liverpool 111 gólov.
Firmino strelil za Liverpool 111 gólov.Reuters
Brazílsky útočník Roberto Firmino (31) sa po odchode z Liverpoolu pripojil k Al-Ahli ako voľný hráč, informoval v utorok saudskoarabský klub.

Firmino vo videu na twitterovom účte Al-Ahli povedal: "Vždy som hral za veľké tímy, teraz som v Al-Ahli." V tíme bude spolupracovať s brankárom Edouardom Mendym, ktorý tiež opustil Premier League po troch sezónach v Chelsea.

Al-Ahli sa vrátilo do saudskoarabskej Pro League po tom, ako strávilo sezónu 2022/23 v druhej lige, ale mužstvo je stále bez trénera po odchode Juhoafričana Pitsa Mosimaneho.

Firmino prišiel do Liverpoolu v roku 2015 a pomohol tímu získať tituly v Lige majstrov, FA Cupe a Premier League. Brazílsky reprezentant sa s Anfieldom rozlúčil koncom mája, keď počas posledného zápasu sezóny strelil svoj 111. gól za klub.

Rodák z Maceia sa pripojil k dlhému zoznamu známych hráčov, ktorí v posledných týždňoch prestúpili do Saudskej Arábie - po stopách Cristiana Ronalda, ktorý do Al-Nassr prišiel v januári, sa vydali napríklad držiteľ Zlatej lopty Karim Benzema, N'Golo Kanté či Rúben Neves.

Minulý mesiac saudskoarabský verejný investičný fond (PIF) oznámil projekt investícií a privatizácie športových klubov, do ktorého sa zapojili ligoví šampióni Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Nassr a Al-Hilal. PIF vlastní 75 % každého z týchto štyroch klubov, zatiaľ čo ich príslušné neziskové nadácie 25 % každého z nich.

Pozrite si ďalšie prestupy a špekulácie.