Keita opúšťa Liverpool, dohodol sa na spolupráci s Werderom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Keita opúšťa Liverpool, dohodol sa na spolupráci s Werderom

Afričan sa vracia do nemeckej Bundesligy.
Afričan sa vracia do nemeckej Bundesligy.Profimedia
Naby Keita (28) si po piatich rokoch opäť zahrá v Bundeslige. Guinejský stredopoliar odišiel v lete 2018 z Lipska do Liverpoolu a teraz sa ako voľný hráč dohodol na zmluve s Werderom. V Brémach podpísal trojročný kontrakt.

Rokovania medzi africkým stredopoliarom a nemeckým klubom prebehli veľmi rýchlo a Keita bude môcť nadviazať na svoje úspešné pôsobenie v Lipsku. V jeho drese zvládol 58 štartov v najvyššej súťaži, strelil trinásť gólov a na ďalších štrnástich sa podieľal presnou finálnou prihrávkou.

"Na svoje nové pôsobisko v Brémach sa veľmi teším. Rozhovory s vedením Werderu ma presvedčili, páči sa mi prostredie a vízia do budúcnosti. Dobrý pocit som mal aj z rozhovoru s trénerom, ukázal mi, že môžem byť pre tím užitočný. Werder je špeciálny klub a Weserstadion si pamätám z čias môjho pôsobenia v Lipsku. Klub a jeho filozofia mi budú vyhovovať, je to správna voľba," teší sa Keita na svoj nový angažmán.

Liverpool zaplatil za hráča pred piatimi rokmi šesťdesiat miliónov eur a stredopoliara postupom času trápili zranenia. Celkovo odohral za Reds 129 zápasov a stal sa anglickým majstrom a víťazom Ligy majstrov. Počas uplynulej sezóny sa na ihrisku objavil len trinásťkrát.