Z Liverpoolu odchádza kvarteto hráčov. Končia Milner, Firmino, Chamberlain a Keita

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z Liverpoolu odchádza kvarteto hráčov. Končia Milner, Firmino, Chamberlain a Keita

Milner opúšťa Liverpool, ale jeho skvelá kariéra stále nie je na konci.
Milner opúšťa Liverpool, ale jeho skvelá kariéra stále nie je na konci.Profimedia
Anglický futbalista James Milner (37) ukončí po tejto sezóne svoje pôsobenie v Liverpoole. Stredopoliarovi vyprší na Anfielde zmluva a novú mu klub neponúkne.

Spoločne s Milnerom odchádzajú z Liverpoolu aj Roberto Firmino, Naby Keita a Alex Oxlade-Chamberlain. Aj im sa končí kontrakt. "Štvorici vzdáme špeciálne poďakovanie a po sezóne prídu ďalšie pocty," citovala z oficiálneho vyhlásenia "The Reds" agentúra AFP.

Milner prišiel do klubu v roku 2015 a vyhral s ním Ligu majstrov (2019) i ligový titul (2020). "Ušatá trofej" bola pre klub prvá od roku 2005, na domáci titul čakal tri dekády. Ako už skôr informoval prestupový špecialista Fabrizio Romano na svojej sociálnej sieti, skúsený futbalista sa dohodol na spolupráci od nového ročníka s Brightonom. Zmluvu mal podpísať do roku 2024. 

Stredopoliar pôsobil aj v Newcastle, Aston Ville i Manchestri City, v Premier League má na konte 617 zápasov – tretí najvyšší počet v histórii ligy a štvrtý celkovo v najvyššej anglickej súťaži. Absolútny rekord drží brankár Peter Shilton s 848 duelmi.

Veľkú stopu v Liverpoole zanechal takisto brazílsky útočník Firmino, ktorý tiež prišiel v roku 2015 a získal rovnaké tímové úspechy ako Milner. Chamberlain s Keitom pre zdravotné problémy nikdy nedokázali v meste Beatles naplniť svoj potenciál.