Flashscore zostava 33. kola Premier League: Gordon a Doku v tieni ďalšej Palmerovej šou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 33. kola Premier League: Gordon a Doku v tieni ďalšej Palmerovej šou
Perfektný výkon Colea Palmera mu vyniesol ďalšiu desiatku.
Perfektný výkon Colea Palmera mu vyniesol ďalšiu desiatku.AFP / Livesport
Druhý perfektný výkon za necelé dva týždne? Cole Palmer (21) si opäť ukradol všetku pozornosť Premier League pre seba a opäť sa stal hráčom kola. Zmrazil pritom šance Jeremyho Dokua (21) a Anthonyho Gordona (23), ktorí sa cez víkend takisto predviedli vo vynikajúcom svetle. Kto ďalší sa prebojoval do ideálnej zostavy najvyššej anglickej súťaže na základe hodnotenia Flashscore?
Zostava 33. kola PL.
Zostava 33. kola PL.Flashscore

Brankár

José Sá (Wolves) 8,5

Sedem zákrokov a asistencia. Portugalský brankár mal v sobotu skvelé popoludnie, napriek tomu, že dvakrát inkasoval pri remíze Wolves s Nottinghamom 2:2. Gólman sa pod zisk bodu podpísal výborným výkonom na čiare, ktorý ešte zvýraznil skvelou gólovou prihrávkou. Matheus Cunha si výborne spracoval jeho dlhú loptu a po individuálnej akcii poslal Wolves do vedenia.

Obrancovia

Fabian Schär (Newcastle) 8,2

Newcastle sa cez víkend postaral o poriadny rozruch, keď doma v St James' Parku rozstrieľal Tottenham 4:0. Straky sa po druhom víťazstve v rade priblížili na rozdiel 10 bodov od Kohútov, pričom k výbornému výkonu prispel aj švajčiarsky obranca. Schär odvrátil loptu päťkrát, štyrikrát zachytil prihrávku súpera, predviedol dva úspešné sklzy a dva bloky. Tridsaťdvaročný stopér to všetko okorenil gólom - svojím štvrtým v tejto sezóne Premier League.

Joško Gvardiol (Manchester City) 8,3

Gvardiol sa tiež zapísal medzi strelcov. Chorvátsky obranca prispel gólom a asistenciou k víťazstvu Manchestru City nad Lutonom 5:1. Zatiaľ čo v defenzíve nemal rodák zo Záhrebu takmer žiadnu prácu, na súperovej polovici bol pre Citizens kľúčový pri kontrole hry - udržal si 90 % úspešnosť prihrávok a lopty sa dotkol 88-krát.

Tyrick Mitchell (Crystal Palace) 8,2

Obranca Crystal Palace v zostave kola? Po zápase na Anfield Road je to určite veľké prekvapenie. Mitchell si však toto ocenenie určite zaslúži. Zásadným spôsobom prispel k šokujúcemu víťazstvu 1:0 nad Liverpoolom, keď asistoval pri jedinom góle Eberechiho Ezeho a celý zápas držal na uzde hviezdneho Mohameda Salaha. Angličan odvrátil loptu päťkrát, trikrát úspešne išiel do sklzu a pridal jeden úspešný blok. Vyhral aj deväť osobných súbojov a pomohol tak Eagles udržať si čisté konto na pôde ašpiranta na titul.

Stredopoliari

Andrea Pereira (Fulham) 8,5

Hoci bol Pereira už v minulej sezóne pomerne produktívny (4+6), príliš sa o ňom nehovorilo. Brazílsky stredopoliar Fulhamu nadväzuje na úspešnú sezónu a pýta si pozornosť - okrem ôsmich asistencií má po víkende na konte už tri góly. Víťazstvo Cottagers na pôde West Hamu bolo jeho malou one man show, v ktorej opäť ukázal, aký dobrý vie byť. Za zmienku stojí najmä prvý gól. Bývalý hráč Manchestru United šikovným dotykom vyradil z hry dvoch obrancov a brankára Hammers a potom upratal loptu do prázdnej brány. Keď k tomu pridáme tri kľúčové prihrávky a dve vytvorené šance, miesto v zostave kola si určite zaslúži.

Mateo Kovačic (Manchester City) 8,4

Chorvátsky stredopoliar je druhým z troch hráčov Manchestru City, ktorí sa tento týždeň prebojovali do ideálnej jedenástky. Kovačič podal v zápase proti Lutonu presvedčivý výkon. Vymyslel štyri kľúčové prihrávky, jeden dribling a skvelým volejom z hranice pokutového územia sa zapísal do streleckej listiny. Od svojho príchodu do City sa občas trápil, ale cez víkend ukázal svoju najlepšiu formu a pomohol Citizens vrátiť sa na vrchol Premier League.

Bruno Fernandes (Manchester United) 8,6

Podobne ako v prípade Kovačiča môžeme v aktuálnom ročníku hovoriť aj o hráčovi z červenej časti Manchestru. Fernandes však cez víkend opäť ukázal to najlepšie zo svojho repertoáru, keď sa postaral o oba góly svojho tímu pri remíze s Bournemouthom 2:2. Vďaka svojmu kapitánovi získali červení diabli aspoň bod, ktorý si však v skutočnosti vlastne ani nezaslúžili. Portugalčan sa najprv presadil tvrdým volejom z tesnej blízkosti a v druhom polčase premenil penaltu (tretiu v tejto sezóne PL).

Eberechi Eze (Crystal Palace) 8,4

Eze bol mesiac mimo hry pre svalové zranenie a v dôsledku toho vynechal päť zápasov. Jeho návrat na ihrisko bol nečakane dobrý. Na slávnom Anfielde strelil jediný gól zápasu, ktorým zabezpečil Crystal Palace tesné víťazstvo 1:0 nad favorizovaným Liverpoolom. Ku gólu 25-ročný Angličan pridal tri kľúčové prihrávky, rovnaký počet driblingov a vytvoril jednu veľkú šancu. 

Útočníci

Cole Palmer (Chelsea) 10

Palmer je nepochybne jedným z najlepších hráčov tejto sezóny. Navyše v posledných dňoch nabral formu ako hrom. Za necelé dva týždne predviedol mladý Angličan svoj druhý perfektný výkon, keď pri drvivej výhre Chelsea nad Evertonom 6:0 "zložil poker". Štyri góly vyniesli čerstvého reprezentanta Albionu na čelo tabuľky strelcov a zároveň mu priniesli ďalšiu desiatku v našom hodnotení, ktorú si pred aprílom vyslúžili len dvaja ďalší hráči.

Palmer má skvelú formu.
Palmer má skvelú formu.Flashscore / AFP

Anthony Gordon (Newcastle) 9,2

Gól a dve asistencie. V hokejovej terminológii zaznamenal útočník Newcastlu tri body počas kanonády proti Tottenhamu (4:0) a potvrdil svoje ambície smerujúce k nominácii na blížiace sa EURO. Gordonov pressing robil obrane Spurs počas celého zápasu veľké problémy, čo položilo základ pre skvelé hodnotenie 9,2.

Jeremy Doku (Manchester City) 9,3

Svojou dravosťou roztrhal mizernú obranu Lutonu. Belgický reprezentant prispel gólom a asistenciou k jasnému víťazstvu aktuálneho lídra tabuľky. Okrem toho si Doku pripísal šesť úspešných driblingov z 11, ako aj vybojovanú penaltu, ktorú premenil Erling Haaland.

Vrcholom výkonu letnej posily Citizens bol zásah v závere zápasu. Doku sa prekľučkoval do pokutového územia, vyhol sa súperovmu zákroku a bezpečne upratal loptu k vzdialenejšej žrdi.