Given vyzýva Newcastle, aby si zaobstaral brankára: De Gea by bol dobrou voľbou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Given vyzýva Newcastle, aby si zaobstaral brankára: De Gea by bol dobrou voľbou

De Gea by bol podľa Givena vhodnou náhradou za zranenú jednotku.
De Gea by bol podľa Givena vhodnou náhradou za zranenú jednotku.Profimedia
Svätyňu Newcastlu United stráži už niekoľko týždňov Slovák Martin Dúbravka (34), keďže tímová jednotka Nick Pope (31) bude pre zranenie vyradená z akcie na niekoľko mesiacov. Niekdajší brankár anglického tímu Shay Given (47) sa však nazdáva, že mužstvo potrebuje v bráne posilniť.

Pope by mal pauzovať približne štyri mesiace, čo znamená, že nebude Newcastlu k dispozícii väčšinu zostávajúceho obdobia.

"De Gea by bol dobrou voľbou,"  povedal Given o bývalom brankárovi Manchestru United, ktorý je voľným hráčom. Írsky gólman odchytal v rokoch 1997 - 2009 za Newcastle 354 zápasov, strelil dokonca aj jeden gól a tešil sa zo zisku Intertoto Cupu 2006.

"Newcastle by o ňom mal premýšľať. Myslím si, že všetky kluby by sa mali pozrieť na De Geu. V minulom roku mal najviac čistých kont v Premier League. Vlani urobil niekoľko chýb a ľudia hovoria - 'aha, je preč'. Ale ja si myslím, že má len 33 rokov, a je teda stále veľmi mladý, pokiaľ ide o brankársku kariéru,"  dodal Given. Newcastle sa v súčasnosti nachádza na šiestom mieste v tabuľke Premier League s päťbodovou stratou na štvrtý Manchester City.