Haaland prelomil kliatbu Brentfordu a posunul Manchester City na druhé miesto tabuľky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Haaland prelomil kliatbu Brentfordu a posunul Manchester City na druhé miesto tabuľky
Haaland skóroval prvýkrát v kariére proti Brentfordu.
Haaland skóroval prvýkrát v kariére proti Brentfordu.Profimedia
V utorkovej dohrávke 18. kola anglickej Premier League vyhrali futbalisti Manchestru City nad Brentfordom tesne 1:0 a poskočili na druhé miesto tabuľky.

Manchester City - Brentford 1:0

Manchester City vyslal počas prvého polčasu celkovo sedemnásť striel, čo je za posledných osem rokov najviac bez toho, aby skóroval čo i len raz. Rovnaký počet zaznamenal už len raz a to minulý rok proti West Hamu. Zverenci trénera Guardiolu nedali gól ani raz za úvodných 45 minút v posledných troch stretnutiach Premier League.

Brentford bol až doteraz jediným tímom, proti ktorému Erling Haaland nikdy v PL neskóroval. Nórsky zakončovateľ to zmenil zásahom zo 71. minúty, ktorý sa ukázal ako víťazný. Presadil sa sedemnástykrát v sezóne a zvýšil náskok na čele tabuľky strelcov.

Haaland uspel proti každému z 21 tímov, ktorým v PL čelil. Vyšší počet súperov so stopercentnou bilanciou má iba Harry Kane (32). "Citizens" neprehrali ani jeden z ostatných 48 duelov ligovej súťaže, ktoré sa hrali mimo víkendu. Z toho až 42-krát zvíťazili.

Ederson 109. čistým kontom v PL vyrovnal rekord svojho klubu, ktorý držal Joe Hart. Manchester City poskočil na druhé miesto tabuľky, kde má 56 bodov, čo je o jeden menej ako vedúci Liverpool a zároveň o jediný viac, než tretí Arsenal. Brentford prehral druhý raz po sebe, ostáva štrnásty.