Interný proces klubu s Tonalim. FA vyšetruje, či stávkoval aj po príchode do Newcastlu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Interný proces klubu s Tonalim. FA vyšetruje, či stávkoval aj po príchode do Newcastlu

Tonali je momentálne skloňovaný viac, ako by chcel.
Tonali je momentálne skloňovaný viac, ako by chcel.Reuters
Porušenie pravidiel o stávkovaní na zápasy zo strany Sandra Tonaliho (23) prekvapilo Newcastle United a klub z Premier League vedie interné vyšetrovanie prestupu talianskeho záložníka, uviedol športový riaditeľ Dan Ashworth (52).

Taliansky internacionál bol minulý mesiac potrestaný 18-mesačným zákazom činnosti Talianskou futbalovou federáciou, z ktorého osem mesiacov bude po dohode s federálnou prokuratúrou nahradených alternatívnym liečením. FIFA uviedla, že zákaz činnosti platí na celom svete.

Tonali prišiel do Newcastlu v júli z AC Miláno za 70 miliónov eur, čo je rekordná suma za talianskeho hráča, ale vynechá zvyšok sezóny, ako aj majstrovstvá Európy 2024, ak sa Taliansko kvalifikuje. Stredopoliar naďalej trénuje s tímom a jeho zákaz trvá do budúcoročného augusta. Tréner Eddie Howe uviedol, že futbalista absolvuje mnoho tréningov individuálne či v malej skupine.

"Bol to obrovský šok, obrovské prekvapenie. Vyrovnať sa s tým bolo pre nás všetkých niečo nové," povedal Ashworth britským médiám a pokračoval:

"Sandro je v prvom rade človek. Každý v tejto miestnosti urobil veci, ktoré nemal, alebo niečo, čo ľutuje. Bol pre nás veľkým podpisom. Mohli sme to vedieť? Mali sme to vedieť? Robím túto prácu už 16 rokov a nikdy predtým sa to nestalo."

Na otázku, či existovala možnosť, že by o tom v momente predaja milánsky klub vedel, Ashworth odpovedal: "Je pre mňa naozaj ťažké vnikať do toho, čo iné kluby vedia alebo nevedia. Všetko, čo môžeme urobiť, je pozrieť sa na naše vlastné interné vyšetrovanie a proces."

Tonaliho agent minulý mesiac vravel, že hráč trpí závislosťou od hazardných hier. Ashworth uviedol, že Anglická futbalová asociácia vie o týchto udalostiach a klub spolupracuje. FA má vyšetrovať aj to, či Talian nelegálne stávkoval aj po prestupe do Newcastlu.

"Pokiaľ ide o ďalší zákaz zo strany FA, nemôžem sa pozerať do budúcnosti, môžem sa zaoberať len súčasnosťou a faktami," dodal.

Šiesty Newcastle hostí v sobotu v najvyššej súťaži Arsenal, na budúci týždeň ho čaká výlet do Dortmundu v rámci Ligy majstrov. Po vyplávaní týchto skutočností na povrch bude zaujímavým aj decembrový duel prestížnej európskej súťaže, v ktorom "Magpies" privítajú na svojej pôde práve tím "Rossoneri".