Klopp po osemgólovej prestrelke sľubuje, že Liverpool sa vráti do boja o titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klopp po osemgólovej prestrelke sľubuje, že Liverpool sa vráti do boja o titul

Klopp chce opäť bojovať o trofeje.
Klopp chce opäť bojovať o trofeje.AFP
Jürgen Klopp (55) prisľúbil, že Liverpool bude v budúcom ročníku Premier League bojovať o titul po tom, čo sa tohtosezónne neúspešné ťaženie skončilo v nedeľu remízou 4:4 na pôde už zostupujúceho Southamptonu.

Získaný bod na južnom pobreží zanechal Liverpool na piatom mieste, pričom Kloppovi zverenci prišli na Saint Mary's s vedomím, že im prvýkrát od sezóny 2015/16 unikol post v prvej štvorke. Liverpool prostredníctvom skorých zásahov Dioga Jotu a odchádzajúceho obľúbenca fanúšikov Roberta Firmina vyzeral, že ukončí obdobie bez trofeje s rozmachom.

Napriek vedeniu museli "The Reds" o remízový bod bojovať po štvorgólovom obrate súpera. Svoju neporaziteľnosť na 11 zápasov napokon predĺžili vďaka zásahu náhradníka Codyho Gakpa a druhej rane Jotu. Klopp bol rád, že sa skončilo frustrujúce obdobie ročníka 2022/23.

Strelci duelu v Southamptone
Strelci duelu v SouthamptoneFlashscore

"Počas sezóny boli momenty, keď sme si mysleli, že sezóna bude trvať azda štyri roky. Vďaka Bohu za posledných 11 duelov, ktoré nám veľmi pomohli, dali nám skutočný impulz, perspektívu, základ pre to, čo musíme urobiť," uviedol nemecký manažér a dodal:

"Vieme, že sa z toho nestala najlepšia sezóna v histórii. Sme veľmi sklamaní, nedostali sme sa do prvej štvorky. Ale sú momenty, keď si musíte priznať, že boli štyri tímy, ktoré boli lepšie ako my - to je pravda.

Pri reflexii nedeľňajšieho zápasu Nemec uviedol, že jeho tím si  v stretnutí sťažil život "hlúpou" periódou.

"Vedieme 2:0, vieme, že hráči Southamptonu sa chcú domácim fanúšikom odvďačiť a dovolili sme im to. Otvorili sme dvere naozaj talentovanému a ofenzívnemu tímu s rýchlosťou. Potom je to zrazu 2:2 a 2:4, až následne sme opäť začali robiť správne veci. Myslím si, že sme mohli dať piaty a šiesty gól. Špičkový začiatok, vynikajúci záver, medzitým len hlúposť" zhodnotil trefne.

Prvá pätica Premier League
Prvá pätica Premier LeagueFlashscore