Kluivert ako Jovetič. Gól strelil vo všetkých najlepších ligách v Európe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kluivert ako Jovetič. Gól strelil vo všetkých najlepších ligách v Európe

Justin Kluivert sa raduje z gólu, ktorý pre neho znamenal zápis do futbalových análov.
Justin Kluivert sa raduje z gólu, ktorý pre neho znamenal zápis do futbalových análov.Profimedia
Dvadsaťštyriročný Justin Kluivert sa cez víkend stal len druhým hráčom, ktorému sa v 21. storočí podarilo presadiť vo všetkých piatich najväčších ligách v Európe. Dorovnal tak doterajší "rekord" Stevana Jovetiča (34).

Gólom proti Sheffieldu United si Justin Kluivert odkrútil strelecký debut v Premier League. Holandský krídelník, ktorý v tejto sezóne podpísal zmluvu s Bournemouthom, sa už síce vo svojom novom klube presadil, ale bolo to v súboji Ligového pohára s Liverpoolom.

Tým, že Kluivert skóroval v anglickej najvyššej súťaži, stal sa len druhým hráčom v tomto storočí, ktorý skóroval v piatich najlepších ligách v Európe - v Nemecku, Španielsku, Francúzsku, Taliansku a spomínanom Anglicku.

Justin Kluivert a jeho čísla.
Justin Kluivert a jeho čísla.Flashscore

Odchovanec Ajaxu, kde sa v roku 2016 začal presadzovať ako profesionál, začal svoju púť vo "veľkej päťke" v Taliansku. Najskôr hájil farby Ríma. V rokoch 2018 až 2020 strelil v Serii A päť gólov. Nasledovali postupné hosťovania v RB Lipsko (tri zásahy v Bundeslige), francúzskom Nice (štyri góly v Ligue 1) a Valencii (šesť gólov v La Lige), po ktorých prestúpil do Bournemouthu.

Pred Kluivertom sa podobný počin podaril iba jednému hráčovi - Stevanovi Jovetičovi. Čiernohorský útočník, ktorý vyrastal najmä v Partizane, sa preslávil vo Fiorentine (41 gólov v Serii A) a vyskúšal si aj pôsobenie v Manchestri City (osem gólov v Premier League), Seville (šesť gólov v La Lige), Monaku (18 gólov v Ligue 1) a Herte Berlín (10 gólov v Bundeslige).

Štatistiky Stevana Jovetiča.
Štatistiky Stevana Jovetiča.Flashscore