Konečne slobodný. Toney sa teší z návratu po treste, Brentfordu sa chce odvďačiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Konečne slobodný. Toney sa teší z návratu po treste, Brentfordu sa chce odvďačiť
Toney by mohol nastúpiť už 20. januára.
Toney by mohol nastúpiť už 20. januára.AFP
Útočník Brentfordu Ivan Toney (27) vyhlásil, že sa cíti slobodný, keď v stredu na sociálnych sieťach oslávil koniec svojej 8-mesačnej suspendácie. Angličan s jedným reprezentačným štartom pykal za porušenie pravidiel futbalovej asociácie o stávkovaní, proti ktorým sa previnil celkom 262-krát. Toney bol mimo hry od minuloročnej májovej prehry s Liverpoolom. Za klub zo západného Londýna doteraz v 64 zápasoch Premier League strelil 32 gólov.

Toney v stredu popoludní zverejnil prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti X gif s popisom "Voľný!", pri príspevku mu Brentford nechal správu na privítanie: "Vitaj späť, kráľ." Píše sa v nej aj to, že útočník by sa mal s tímom Thomasa Franka pripravovať na sobotné ligové stretnutie proti Nottinghamu Forest.

"Niet pochýb o tom, že by sa rád vrátil a ukázal sa v čo najlepšom svetle. Chcel by sa klubu odvďačiť za podporu," povedal šéf lavičky pre BBC po utorňajšej prehre v opakovanom zápase 3. kola FA Cupu proti Wolves, ktorý jeho zverenci prehrali 2:3 po predĺžení.

"Chýbal mu futbal, chýbalo mu byť súčasťou tímu. Je to mužstvo, ktorého súčasťou je naozaj rád. Má tu mnoho dobrých kamarátov. Spoločne si užívajú futbal, hrať za Brentford a pre fanúšikov," dodal dánsky tréner.

Ivan Toney (vpravo) je suspendovaný od mája.
Ivan Toney (vpravo) je suspendovaný od mája.AFP

Pred zákazom činnosti sa Toney prebojoval aj do výberu anglického reprezentačného trénera Garetha Southgatea a mnohí ho považovali za jasnú dvojku v útoku za kapitánom Harrym Kaneom. Rodák z Northamptonu bol od leta aj predmetom intenzívnych prestupových špekulácií, spájaný bol najmä s Arsenalom, Chelsea a Tottenhamom.

Útočník však nedávno verejne vyhlásil, že dúfa, že bude môcť splatiť dôveru a trpezlivosť, ktorú mu venoval Brentford, kde pôsobí od roku 2020, keď prišiel z Peterborough. "Mám toho veľa čo vracať a nemôžem sa dočkať, keď na to budem mať príležitosť," uviedol Toney pre Sky Sports, keď hovoril o podpore, ktorú mu klub počas jeho trestu prejavil.

Toney sa priznal k opakovanému porušeniu pravidiel hazardných hier.
Toney sa priznal k opakovanému porušeniu pravidiel hazardných hier.AFP

"Aj keď som nebol na ihrisku, fanúšikovia spievali moje meno. Na sociálnych sieťach som dostal veľa odkazov. Mal som zimomriavky, keď som vedel, že za mnou stále stoja, aj keď tam nie som. Každý vie, že Brentford je rodinný klub. Všetci tu boli vždy úžasní. Nemôžem im dostatočne poďakovať. Stáli za mnou od prvej minúty. Takže mám čo splácať," dodal anglický hráč, ktorý nedávno strelil hetrik za B-tím v priateľskom zápase proti Southamptonu U23.