Kto nakoniec získa Amorima? O trénera Sportingu údajne bojujú West Ham a Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kto nakoniec získa Amorima? O trénera Sportingu údajne bojujú West Ham a Liverpool
Rúben Amorim má v Anglicku viac záujemcov.
Rúben Amorim má v Anglicku viac záujemcov.Profimedia
David Moyes (60) sa pred časom nechal počuť, že zmluvu s West Hamom predĺži len za určitých podmienok. Zdá sa, že tieto podmienky nebudú splnené. Ak by škótsky manažér na konci sezóny skončil v súčasnej funkcii, londýnsky klub zvažuje ambicióznu náhradu - portugalského lodivoda Rúbena Amorima (39), ktorý je spájaný aj s Liverpoolom.

V Anglicku sa objavil ďalší Amorimov nápadník, informoval v pondelok The Athletic, keď ako prvý odhalil záujem West Hamu o trénera Sportingu.

Moyesovi sa v lete končí zmluva a vedenie The Hammers hľadá potenciálneho nového kormidelníka pre budúci ročník. Angažovanie Portugalčana, ktorý bol už skôr označovaný za nástupcu Jürgena Kloppa v Liverpoole, by sa považovalo za významný krok zo strany klubu, keďže má ambície postúpiť na vyššiu úroveň.

The Athletic tiež tvrdí, že West Ham už nadviazal kontakt s Amorimom. Pripomeňme, že tréner Sportingu má kontrakt do roku 2026, ale je otvorený diskusiám o svojej budúcnosti. Dôkazom toho môže byť fakt, že so svojím agentom dokonca odcestoval do Londýna, kde mal rokovať ako so zástupcami kladivárov, ktorí mu predstavili svoju víziu, tak aj so zástupcami Liverpoolu.

V prípade The Reds sa médiá nezhodujú v tom, či je Amorim stále jedným z hlavných kandidátov na Kloppovo uvoľnené miesto, resp. v akom štádiu sú rokovania medzi oboma stranami.

West Ham je momentálne na ôsmom mieste Premier League, pričom nedávno ho vo štvrťfinále Európskej ligy vyradil stále neporazený Bayer Leverkusen. Londýnčania, za ktorých hrá aj české duo Tomáš Souček a Vladimír Coufal, vyhrali v minulej sezóne Európsku konferenčnú ligu.