Highlighty víkendu: Štýlová pätička, ďalší brankársky omyl i dojímavé príbehy trénerov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Highlighty víkendu: Štýlová pätička, ďalší brankársky omyl i dojímavé príbehy trénerov
Prince Owusu strelil skvelý gól.
Prince Owusu strelil skvelý gól.Profimedia/Flashscore
Pripravte si vreckovky, pretože tento týždeň Highlighty víkendu neprinášajú jeden, ale dva dojímavé príbehy. Oba sa týkajú trénerov, ktorí napriek smutným udalostiam vo svojich životoch naďalej žijú futbalom. Pozrieme sa aj na luxusný gól v MLS, neuveriteľnú chybu v druhej anglickej lige či historický úspech Realu Madrid proti rivalovi z Barcelony.

Gól víkendu

Pre najkrajší gól si ideme do kanadsko-americkej MLS. Prince Owusu, nemecký útočník s ghanskými koreňmi, rozhodol o víťazstve Toronta proti New England štýlovou pätičkou vo výskoku. Na jeho pokus bol prikrátky slovenský brankár Henrich Ravas.

Smoliar víkendu

V poslednom čase sa v tejto rubrike objavujú väčšinou nepochopiteľné brankárske prešľapy, tento týždeň nebude výnimkou. V súboji o udržanie sa v Championship medzi Blackburnom a Sheffieldom Wednesday sa domáci brankár Aynsley Pears dopustil šialenej chyby. Pri pokuse o rozohrávku poslal loptu smerom k vlastnej bráne a nezachránila ho ani snaha o zákrok v poslednej chvíli.

Zo sociálnych sietí

Legendárny tréner Sven-Göran Eriksson v januári zarmútil futbalových fanúšikov, keď oznámil, že mu v dôsledku boja s rakovinou zostáva len rok života. Posledný rok sa však snaží využiť naplno.

Nedávno mohol trénovať výber liverpoolskych legiend v charitatívnom zápase, teraz sa vrátil na ihrisko IFK Göteborg, ktorý pred 42 rokmi doviedol k senzačnému triumfu v Pohári UEFA. Poctu mu vzdali predstavitelia klubu a najmä fanúšikovia, ktorí mu pripravili nádherné choreo.

Štatistika víkendu

Carlo Ancelotti ťahá Real Madrid za ďalšou trofejou, po víťazstve v El Clásicu by mala byť cesta za titulom v La Lige prakticky formalitou. Madridský klub má pred odvekým rivalom 11-bodový náskok a na konto si pripísal ďalšiu štatistiku, ktorá musí potešiť všetkých fanúšikov Realu. Barcelonu porazil trikrát za sebou po dlhých 88 rokoch.

Príbeh víkendu

Futbal píše občas veľmi smutné príbehy, ale aj vďaka nim sa tímy stmeľujú o to viac. Udalosti okolo portugalskej Bragy, konkrétne jej trénera, sú toho dôkazom. Rui Duarte minulý týždeň prišiel tragicky o staršieho syna, ktorý zomrel vo veku len 23 rokov.

Duarte napriek tomu nechýbal na lavičke svojho tímu proti Vizele. Fanúšikovia Bragy pripravili smútiacemu trénerovi prekvapenie, keď v 23. minúte zápasu spustili hromadný potlesk. Nestarnúci stredopoliar Joao Moutinho navyše odovzdal Duartemu cenu pre hráča zápasu.

Fotografia víkendu

Derby s názvom "Superclásico" medzi argentínskymi rivalmi Boca Juniors a River Plate nikdy nesklame. Ani na ihrisku, kde tentoraz Boca vyhrala 3:2 a už vôbec nie na tribúnach. Za najlepší záber víkendu vyberáme oddaných fanúšikov.

Slávne derby ponúka vždy krásne pohľady.
Slávne derby ponúka vždy krásne pohľady.Profimedia