Highlighty víkendu: Koniec série Comana, gól z polovice a hráč, ktorý si neprišiel po výprask

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Highlighty víkendu: Koniec série Comana, gól z polovice a hráč, ktorý si neprišiel po výprask
Obdivuhodná titulová séria Kingsleyho Comana sa skončila.
Obdivuhodná titulová séria Kingsleyho Comana sa skončila.Profimedia
Uplynulý víkend sa niesol v znamení historického titulu Leverkusenu. Aj na to sa v Highlightoch víkendu dostane, ponuka je ale oveľa pestrejšia - gól z polovice ihriska, nešťastný vlastný zásah, koniec jednej neuveriteľnej série a hráč, ktorý odmietol prísť na zápas, keď sa dozvedel, že nie je v základnej zostave.

Gól víkendu

Baník Ostrava neuspel v sliezskom súboji s poslednou Karvinou, keď remizoval 2:2. Postaral sa však aspoň o najkrajší gól víkendu. Brazílčan Ewerton napriahol z vlastnej polovice a perfektne umiestneným pokusom nachytal Dominika Holca.

Smoliar víkendu

From hero to zero. Tak by sa dal opísať výkon Arijaneta Muriča v bráne Burnley. Gólman predposledného tímu Premier League si proti Brightonu pripísal sedem zákrokov a vyzeralo to, že The Clarets dotiahne ku kľúčovej výhre. Potom ale prišla 79. minúta, kosovský brankár nespracoval spätnú prihrávku a loptu už nestihol dohnať pred bránkovou čiarou. Na svete je jeden z najnešťastnejších vlastných gólov sezóny.

Zo sociálnych sietí

Slovan Bratislava si v tejto sezóne išiel svoju vlastnú súťaž a cez víkend potvrdil zisk titulu remízou 0:0 s Dunajskou Stredou. Majstrovské oslavy si užil aj skúsený stredopoliar Juraj Kucka, ktorý si všimol transparent od fanúšika s otázkou, či by nevymenil svoj dres za sušienky. Ako to dopadlo, vidíte sami...

Štatistika víkendu

Kingsley Coman je úkaz, rodený víťaz. Odkedy prerazil medzi dospelých, neprešiel ani jednou sezónou bez majstrovského titulu - vo veku 27 rokov ich vyhral už 12! Každá takáto séria sa však raz musí skončiť. Tento rok sa Coman a zvyšok Bayernu museli skloniť pred dominantnou jazdou Leverkusenu a po prvý raz zažije ročník bez osláv. Aby toho nebolo málo, cez víkend sa zranil a musí dúfať, že nevynechá EURO...

Príbeh víkendu

Kariéra Nabyho Keitu v posledných rokoch nenaberá úplne vzostupnú tendenciu. Guinejský stredopoliar strávil v Liverpoole a teraz aj v Brémach viac času na maródke ako na ihrisku, napriek tomu by chcel vo Werdere lepšiu pozíciu, než má.

"Keď sa včera dozvedel, že nebude v základnej jedenástke, rozhodol sa, že s nami vôbec neodcestuje na zápas a namiesto toho pôjde domov. Porozprávame sa s ním," vyhlásil športový riaditeľ Clemens Fritz.

Nevyzerá to, že by chcel skúseného záložníka prehovárať, aby zostal... "Vždy som sa snažil byť príkladom pre ostatných, nikdy som nemal disciplinárne prehrešky. Z týchto dôvodov nemôžem akceptovať to, že niekto špiní môj imidž," odvetil Keita.

Fotka víkendu

Keita možno aj urobil dobre, že na zápas Werderu necestoval. Brémy vyrazili do Leverkusenu, ktorý vedel, že víťazstvom si zabezpečí titul. Zverenci Xabiho Alonsa dali na úspešnú sezónu víťaznú pečať vo veľkom štýle, keď vyhrali vysoko 5:0.

Bayer zo seba strhol nálepku "Neverkusen" - klubu, ktorý bol vždy k trofeji len blízko, ale nikdy na ňu nedosiahol. Eufória, ktorá sa spustila so záverečným hvizdom, bola neopísateľná, a my sme tak našu najlepšiu fotku víkendu mohli vyberať z pestrej ponuky snímok z osláv.

Oslavy Leverkusenu boli búrlivou záležitosťou.
Oslavy Leverkusenu boli búrlivou záležitosťou.Profimedia

Dôvera v strelcov, kľúčoví obrancovia i faktor Alonso. Päť dôvodov, prečo má Leverkusen titul