Highlighty víkendu: Gól brankára cez celé ihrisko, vyhrotené derby i bratský triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Highlighty víkendu: Gól brankára cez celé ihrisko, vyhrotené derby i bratský triumf
Bratia Williamsovci oslavovali pohárový triumf.
Bratia Williamsovci oslavovali pohárový triumf.Profimedia
V tohtotýždňovom vydaní rubriky Highlighty víkendu sa pozrieme na tri derby. Jedno zaujalo najmä kreatívnou odpoveďou v hádke dvoch hráčov, ďalšie bolo vyhrotené až do krvi a to posledné by jeden tím najradšej vymazal z histórie. K tomu nás čaká výstavná trefa z nečakanej súťaže, chyba skúseného brankára i rodinný triumf v Španielskom pohári.

Gól víkendu

Už sme sa rozhodovali, či najkrajším gólom víkendu bude efektný zásah Mattea Politana proti Monze, alebo gól Jamesa Warda-Prowsea priamo z rohového kopu... Nakoniec však oba prekonal klenot z piatej najvyššej španielskej súťaže! Moha, brankár Tenerife B, totiž spečatil víťazstvo nad Santa Ursula gólom cez celé ihrisko.

Smoliar víkendu

Skúsený 41-ročný gólman Tomáš Grigar sa cez víkend vrátil do zostavy Teplíc po šiestich zápasoch na lavičke. Tréner údajne chcel dať mužstvu impulz po sérii duelov bez víťazstva. Viac ho však dal súperovi... Brankár otáľal s rozohrávkou tak dlho, až mu loptu zobral Daniel Vašulín a strelil rozhodujúci gól.

Zo sociálnych sietí

Old Firm Derby, to je vždy boj. Niekedy doslova až do krvi. Dokázal to aj obranca Rangers John Souttar, ktorý napriek krvavému zraneniu odohral celé vyhrotené stretnutie. Súboj dvoch tímov, ktoré v boji o titul delí jediný bod, sa skončil remízou 3:3.

Štatistika víkendu

Zatiaľ čo glasgowské derby bolo neuveriteľne vyrovnané, slávny De Klassieker medzi Feyenoordom a Ajaxom sa skončil úplne jednoznačne. Ajax, ktorý by chcel čo najskôr ukončiť hrozivú sezónu, podľahol na De Kuip 0:6 a všetky štatistiky hovorili jasne pre domácich. Tím Arneho Slota uštedril súperovi skutočne historickú porážku, keďže Ajax prvýkrát v histórii klubu prehral zápas o šesť gólov.

Feyenoord ovládol De Klassieker aj vďaka gólu Dávida Hancka.
Feyenoord ovládol De Klassieker aj vďaka gólu Dávida Hancka.Flashscore

Príbeh víkendu

V športe je len málo krajších momentov, ako keď vyhráte trofej s klubom, v ktorom ste strávili celú svoju kariéru, a po boku svojho brata. Presne to sa tento víkend podarilo bratom Williamsovcom. Iñaki a Nico prispeli k dramatickému triumfu Bilbaa v Španielskom pohári a mohli si vychutnať dojemnú rodinnú oslavu.

Triumf Bilbaa je vo všeobecnosti plný príbehov - tím, za ktorý hrajú len hráči z Baskicka, vyhral pohár po 40 rokoch, jednu z rozhodujúcich penált premenil kapitán Iker Muniain, ktorý prišiel do mládežníckeho výberu Bilbaa v roku 2005 a odvtedy si už iný dres neobliekol.

Na strane druhej sa prehre smutne prizerala slovenská dvojica vo farbách Malorky - Dominik Greif a Martin Valjent... Aj taký je však futbal.

Fotografia víkendu

"Večné derby" o Rím ovládlo domáce AS nad Laziom výsledkom 1:0. Hviezdou duelu bol Paulo Dybala. Okrem toho, že zaznamenal jediný gól zápasu, postaral sa aj o nezabudnuteľný moment, ktorý obletel sociálne siete. Počas hádky s Matteom Guendouzim vytiahol ťažko poraziteľný argument - konkrétne chránič s obrázkom osláv Argentíny po víťazstve vo finále majstrovstiev sveta. Guendouzi, ktorý súboj vtedy sledoval z lavičky porazených, na to nemal čo povedať.

Dybala mal pre Guendouziho jasnú odpoveď.
Dybala mal pre Guendouziho jasnú odpoveď.Profimedia