Highlighty víkendu: Keď je strelcom vietor, urazený Klopp a pád pevnosti Atlética

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Highlighty víkendu: Keď je strelcom vietor, urazený Klopp a pád pevnosti Atlética
Chicago rozhodlo kurióznym gólom
Chicago rozhodlo kurióznym gólomProfimedia / Livesport
Posledné Highlighty víkendu pred reprezentačnou prestávkou opäť prinášajú poriadnu dávku toho najzaujímavejšieho, najlepšieho a najčudnejšieho z futbalového sveta. Hneď na úvod sa pozrieme na dva krásne, ale kuriózne góly - prvý z nich ovplyvnilo počasie, druhý bol vlastný. Dôjde aj na dobytie pevnosti s názvom Civitas Metropolitano a taktiež vyroníme slzu za jedným končiacim dlhoročným vzťahom v Bundeslige.

Gól víkendu

Chicago Fire vďaka skvelému finišu a fantastickému gólu porazilo v MLS CF Montréal. Domáci ešte v 90. minúte prehrávali 2:3, ale v piatej minúte nadstaveného času vyrovnali a v deviatej otočili zápas vo svoj prospech. Za strelca gólu bol síce vyhlásený Kellyn Acosta, ale bez preháňania by sa dalo povedať, že víťazný zásah Chicaga strelil vietor. Acostov nákop z polovice ihriska odniesol poryv vetra o niečo ďalej, ako by brankár Jonathan Sirois očakával. Hoci si Kanaďan na loptu jemne siahol, aj tak nezabránil kurióznemu rozhodujúcemu gólu. Strela, ktorá dala Chicagu pečať na prezývku veterné mesto (Windy City), je naším gólom víkendu.

Smoliar víkendu

Krásny gól si pripísal aj stredopoliar Chelsea Axel Disasi, ale nanešťastie pre neho pekne zatočená lopta skončil v nesprávnej sieti. Po mizernom vhadzovaní sa francúzsky obranca musel ponáhľať, aby loptu odpratal od nabiehajúceho útočníka, a tak sa rozhodol pre prihrávku na brankára. Gólman Robert Sánchez však stál úplne inde, až pred pokutovým územím, a mohol len bezmocne sledovať, ako Disasiho prudká prihrávka skončila v sieti. Chelsea však hrozivý vlastný gól nezlomil, pretože Blues vo štvrťfinále FA Cupu zdolali druholigový Leicester 4:2.

Zo sociálnych sietí

Pri FA Cupe ešte zostaneme. Liverpool prehral s Manchestrom United 3:4  po predĺžení a Jürgen Klopp to neniesol dobre. Charizmatický tréner, ktorý zvyčajne srší humorom, neudržal nervy na uzde pred reportérom švédskej stanice V Sport. "Zrejme nie ste v dobrej forme a ja na vás nemám nervy," odpálil redaktora a zmizol. O jeho vystúpení sa nakoniec hovorilo viac ako o tom, že The Reds nezvládli zápas proti svojmu večnému rivalovi.

Štatistika víkendu

Atlético Madrid dostalo cez víkend poriadnu facku, keď prehralo 0:3 s Barcelonou. Tím Diega Simeoneho prehral doma prvýkrát po 25 ligových zápasoch a vôbec prvýkrát na štadióne Metropolitano padol rozdielom troch gólov. Po nevydarenom týždni (minulý víkend prekvapujúca prehra v Cádize) vypadli Atléti z priečok zaručujúcich Ligy majstrov. Po reprezentačnej prestávke musí určite prísť zlepšenie.

Príbeh víkendu

V nemeckej Bundeslige sa rozpadne jeden dlhodobý vzťah. Tréner Christian Streich oznámil, že po sezóne skončí na lavičke Freiburgu, klubu, s ktorým bol spätý prakticky celú svoju kariéru. Hlavným trénerom je nepretržite od roku 2011, predtým bol asistentom a pred 36 rokmi za Freiburg aj hrával. Po dlhom a úspešnom pôsobení, počas ktorého priviedol podceňovaný klub aj do pohárovej Európy, je však dosť vyčerpaný. "Tento klub je môj život, ale cítim, že nastal čas rozlúčiť sa. Treba uvoľniť miesto novým ľuďom a novým príležitostiam," uviedol v oficiálnom vyhlásení.

Fotografia víkendu

Povestná pekelná atmosféra v Turecku sa opäť ukázala v najhoršom možnom svetle. Fanúšikovia Trabzonsporu nezniesli prehru 2:3 s Fenerbahce a vtrhli na ihrisko. Neostalo len pri protestoch, začali útočiť aj na hráčov. Niektoré momenty zápasu pripomínali skôr revolúciu než športové zápolenie.

V Turecku to bolo opäť divoké.
V Turecku to bolo opäť divoké.Profimedia