Highlighty víkendu: Akrobat Wissa, wimbledonská rozprávka a brazílska preťahovaná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Akrobat Wissa, wimbledonská rozprávka a brazílska preťahovaná

Yoane Wissa predviedol parádne nožničky.
Yoane Wissa predviedol parádne nožničky.Profimedia / Livesport
Každý týždeň v našej rubrike Highlighty víkendu sledujeme to najlepšie, najhoršie alebo najzábavnejšie vo svetovom futbale. Tentokrát pre vás máme naozaj pestrú paletu udalostí, od akrobatického zakončenia cez nešťastný vlastný gól a kuriózne zaobchádzanie so zraneným hráčom až po celý rad emócií - pozitívnych po víťaznom góle proti nenávidenému súperovi a veľmi negatívnych po výprasku a zakotvení na dne tabuľky.

Gól víkendu

Počas víkendu nebola núdza o pekné góly. Vyzdvihnúť treba skvelú strelu Marcusa Rashforda a za zmienku stojí aj "no look" penalta Lucasa Ocamposa. Nakoniec sme sa však rozhodli pre Yoana Wissa z Brentfordu. Ofenzívny hráč z DR Kongo pomohol obrať o body Chelsea krásnym akrobatickým zakončením.

Smoliar víkendu

O osude zápasu niekedy nerozhodujú len hráči. Nenarážame teraz na žiadne zákulisné hry, len sem-tam do výsledku prehovorí trávnik. Heidenheim v Bundeslige sa o tom presvedčil. V sobotu statočne vzdoroval favoritovi z Frankfurtu a prehral o gól, ale keby bol trávnik v riadnom stave, možno by sa zápas skončil remízou. Prečo? Pretože možno by prihrávka Benedikta Gimbera nepreskočila brankárovi Kevinovi Müllerovi cez nohu a neskončila by v sieti... 

Zo sociálnych sietí

Predstavujeme nový šport - brazílsku preťahovanú! Počas víkendového zápasu Fluminense - Botafogo (2:4 ) bol súčasťou tejto "minihry" aj Yarlen Faustino Augusto, hráč hosťujúceho tímu. Keď sa v nadstavení druhého polčasu zranil a skotúľal za postrannú čiaru, jeho spoluhráč Hugo ho okamžite vytiahol späť na ihrisko. Dôvod bol jasný, hostia v tej chvíli viedli o jeden gól a pokiaľ bol zranený hráč na ihrisku, mohli zdržiavať.

Reakcia ponáhľajúcich sa domácich však na seba nenechala dlho čakať, Martinelli a brankár Felipe Alves sa ujali Yarlena a vrátili ho späť za čiaru. Komická situácia síce zabránila zdržiavaniu, ale Fluminense to nepomohlo - Botafogo v desiatej minúte nadstaveného času strelilo štvrtý gól a spečatilo víťazstvo.

Štatistika víkendu

Manchester United síce viedol v mestskom derby po krásnej strele Marcusa Rashforda (a žiadal penaltu, ktorá mohla zvýšiť skóre), ale aj tak padol. A štatistiky naznačujú, že Manchester City bol pri víťazstve 3:1 dosť dominantný. V skutočnosti bol počet jeho striel rovnaký ako percento držania lopty United - 27.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform

Príbeh víkendu

Aj vo štvrtej anglickej lige (League Two) sa nájdu vypäté súperenia. Medzi klubmi AFC Wimbledon a MK Dons horí obrovská nevraživosť, pričom trvá len niečo vyše 20 rokov. V roku 2003 sa pôvodný FC Wimbledon napriek nevôli fanúšikov presťahoval do Milton Keynes a premenoval sa. Tí opustili "umelý" klub MK Dons a založili vlastný celok AFC Wimbledon, ktorý začínal na dne anglickej futbalovej pyramídy. Nejeden futbalový nadšenec v Anglicku považuje nový Wimbledon za svoj "druhý tím" a teší sa z každého najmenšieho úspechu tímu, ktorý žije vďaka neutíchajúcej láske verných fanúšikov.

Wimbledonská rozprávka napísala cez víkend ďalšiu kapitolu, a to v derby proti nenávideným Dons. Už to vyzeralo, že zápas sa skončí 0:0, ale vo štvrtej minúte nadstaveného času sa prihrávka dostala k nohám Ronana Curtisa. Írsky útočník, ktorý bol na ihrisku sotva štvrťhodinu, rozhodol zápas a vyvolal asi najemotívnejšie oslavy, aké sme za posledné obdobie videli.

Fotka víkendu

Ako spoznáte skutočnú mizériu futbalového klubu? Keď sa proti vám obrátia aj vlastní fanúšikovia. Presne to sa deje v Darmstadte. "Die Lilien" sú v bundesligovej tabuľke poslední, z 24 zápasov vyhrali len dva a nazbierali len 13 bodov. Posledná kvapka prišla cez víkend, keď doma utrpeli debakel 0:6 s Augsburgom. Keď sa hráči pred tribúnou ultras potupne ospravedlňovali, jeden z fanúšikov vošiel priamo na ihrisko a dal všetkým najavo, aká veľká nespokojnosť so zlou formou Darmstadtu panuje.

Darmstadt si vypočul niekoľko nepekných slov od vlastných fanúšikov.
Darmstadt si vypočul niekoľko nepekných slov od vlastných fanúšikov.Profimedia