Highlighty víkendu: Spaľovač šancí Haaland, mizerný týždeň Bayernu i rekordman v Ligue 1

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Spaľovač šancí Haaland, mizerný týždeň Bayernu i rekordman v Ligue 1

Bayern Mníchov prehral tretí súťažný zápas v rade.
Bayern Mníchov prehral tretí súťažný zápas v rade.Profimedia
V nových Highlightoch víkendu preberieme trápenia gigantov. Manchester City zaváhal čiastočne aj preto, že Erling Haaland (23) mal pred bránou mimoriadne smolný deň, Bayern Mníchov zažil mizerný týždeň a nikto to nepocítil viac ako dvakrát vylúčený Dayot Upamecano (25). Ale nebudeme len negatívni - pozrieme sa aj na nádherný zásah v Taliansku či TOP posilu z francúzskej ligy.

Gól víkendu

Michael Folorunsho bol hviezdou víkendového zápasu Verony proti Juventusu. Taliansky stredopoliar zaznamenal bilanciu 1+1 a výraznou mierou prispel k tomu, že Hellas obral favorita o body po remíze 2:2. Viac ako jeho štatistiky si však fanúšikovia budú pamätať najmä to, ako strelil svoj gól. Keď sa k nemu na hranici šestnástky po rohovom kope odrazila lopta, nerozmýšľal a snažil sa zakončiť akrobatickým volejom. Výsledok? Jeden z najkrajších gólov sezóny!

Smoliar víkendu

Za smoliarom sa vydáme do 2. Bundesligy. Tá zažila historický víkend, po prvýkrát ju navštívilo viac fanúšikov ako najvyššiu súťaž (284 643 oproti 261 099), no zároveň sa v nej odohrala situácia, akých je v dospelom futbale málo. Brankár Düsseldorfu Florian Kastenmeier pri remíze 2:2 proti Karlsruhe predviedol rutinný zákrok, keď očakával, že lopta pokojne padne do jeho pripravenej náruče. Namiesto toho sa však prehnala medzi jeho roztiahnutými nohami a rozvlnila sieť. Kastenmeier si neudržal čisté konto od začiatku decembra a tento víkend mu na sebavedomí veľmi nepridá...

Zo sociálnych sietí

V druhej nemeckej lige zostaneme. Pri remíze Hamburgu 2:2 s Hansou Rostock ukázali fanúšikovia, ako dokážu do svojho hobby zapojiť technológie. Namiesto toho, aby po trávniku pobehoval človek, vozili dymovnice autíčka na diaľkové ovládanie.

Štatistika víkendu

V Loriente na prelome rokov nebolo veľa dôvodov na radosť a chválu, Les Merlus boli v tabuľke Ligue 1 poslední. Potom sa však ich skautom podaril skvelý podpis. Mohamed Bamba, útočník z Pobrežia Slonoviny, prišiel v januári za päť miliónov eur z rakúskeho Wolfsbergeru a zatiaľ skóroval v každom zápase, do ktorého nastúpil - v poslednom súboji dokonca dvakrát, čo mu dáva bilanciu päť gólov zo štyroch stretnutí.

Stal sa tak prvým hráčom Ligue 1 po viac ako polstoročí, ktorý skóroval v prvých štyroch ligových zápasoch. Messimu, Neymarovi, Mbappému a Ibrahimovičovi sa to nepodarilo... Fanúšikovia mali z Bambových presných zásahov dvojnásobnú radosť, keďže Lorient z týchto štyroch meraní síl tri vyhral a jeden remizoval, čím sa vyšvihol zo zostupových priečok.

Príbeh víkendu

Bayern Mníchov zažil najhorší týždeň za veľmi dlhú dobu. Minulý víkend utrpel zahanbujúcu prehru 0:3 s priamym konkurentom o titul Leverkusenom. V utorok dokonca Bavori nevystrelili na bránu Lazia, s ktorým prehrali 0:1 v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov. Slávny klub si mal podľa predpokladov urobiť chuť proti Bochumu, veď v posledných piatich zápasoch outsidera štyrikrát porazil, z toho trikrát 7:0! Bavorská mizéria však pokračuje - Bayern prehral 2:3 a za Leverkusenom zaostáva už o osem bodov.

Hlavnou tvárou katastrofálneho týždňa je francúzsky stopér Dayot Upamecano, ktorý dostal červenú kartu v Ríme aj v Bochume. V oboch stretnutiach zavinil penaltu, po ktorej súper skóroval. Thomas Tuchel musí dúfať, že obrancovi prospeje týždňová prestávka, po ktorej sa on aj celý Bayern vrátia do starých koľají. Aj keď dohnať náskok Leverkusenu bude dosť ťažké...

Heat mapa Upamecana.
Heat mapa Upamecana.Statsperform / AFP

Fotografia víkendu

Keď už hovoríme o utrpení... Erling Haaland odohral svoj najsmolnejší zápas v Premier League. V sobotňajšej remíze Manchestru City s Chelsea (1:1) vyslal na bránu Blues deväť striel a jeho očakávaný počet gólov sa vyšplhal na 1,71. Namiesto "gólu a pol" však kolónka zásahov nórskeho strelca ukazovala nulu... Haaland sa mohol pretrhnúť, snažil sa zakončovať zo všetkých pozícií, ako na našej fotografii z víkendu, ale jednoducho sa mu to nepodarilo.

Haaland sa pokúšal o akrobatické zakončenia, ale bez úspechu.
Haaland sa pokúšal o akrobatické zakončenia, ale bez úspechu.Profimedia