Highlighty víkendu: Messi vs. hongkonská vláda, smoliari šlágra a rumunský gólový tanec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Highlighty víkendu: Messi vs. hongkonská vláda, smoliari šlágra a rumunský gólový tanec
Virgil van Dijk by na zápas s Arsenalom najradšej zabudol.
Virgil van Dijk by na zápas s Arsenalom najradšej zabudol.Profimedia / Flashscore
Po zimnej pauze sa vracia rubrika Highlighty víkendu a s ňou to najlepšie, najdivnejšie, skrátka najzaujímavejšie zo sveta futbalu. Tentoraz si posvietime na neuveriteľný rekord Thomasa Müllera (34), dva prešľapy v zápase anglických obrov aj na zranenie Lionela Messiho (36), ktoré rieši samotná vláda.

Gól víkendu

Pre prvý víkendový zásah nového roka si ideme do Rumunska. Argentínčan Juan Bauza v drese Craiovy si vychutnal obranu Dinama Bukurešť a svoj tanec cez pokutové územie zakončil gólovou pätičkou. Navyše, táto trefa bola víťazná.

Smoliar víkendu

Nestáva sa často, aby sme v súboji dvoch favoritov na titul v Premier League našli najväčšieho smoliara. Uplynulý víkend však priniesol rovno dvoch. Najprv sa o túto "česť" prihlásil stredopoliar Arsenalu Gabriel, ktorý si v neprehľadnej situácii strelil vlastný gól. Pri (ne)bránení pred víťazným zásahom "Gunners" sa však brazílskemu obrancovi vyrovnal Virgil Van Dijk z Liverpoolu. Londýnčania napokon napínavý zápas ovládli...

Zo sociálnych sietí

Fanúšikovia Chelsea by chceli súčasnú sezónu predčasne ukončiť, ak nie úplne vymazať. Prehra 2:4 s Wolves len podčiarkla mizériu tímu, ktorý by mal po masívnom letnom posilnení hrať o vyššie priečky. Niektorí to však berú s nadhľadom. Keď na nich priaznivci Wolves začali skandovať urážlivý chorál "You're f**king s**t", fanúšikovia "Blues" im to ešte odsúhlasili.

Štatistika víkendu

Thomasa Müllera si na klubovej úrovni snáď nemožno predstaviť inde ako v Bayerne Mníchov. Nemecký útočník cez víkend potvrdil svoj status klubovej legendy. Sobotňajší triumf nad Mönchengladbachom, ku ktorému prispel asistenciou pri prvom góle, bol už jeho 500. víťazstvom v drese bavorského klubu. Tento impozantný míľnik dosiahol vo svojom 690. vystúpení. Od roku 1965, keď Bayern postúpil medzi nemeckú elitu, nedosiahol takúto métu žiadny iný hráč Bavorov.

Príbeh víkendu

Riešila niekedy vláda cudzej krajiny zranenie hráča vášho tímu? Fanúšikovia Interu Miami už môžu povedať "áno". Tím MLS odohral priateľský zápas v Hongkongu, tamojší fanúšikovia vykúpili nie príliš lacné lístky za hodinu, ale hlavná hviezda menom Lionel Messi sa neobjavila. Argentínčan zápas vynechal pre svalové zranenie a ľudia, ktorí sa naň tešili, teraz chcú svoje peniaze späť. Do veci sa vložil aj hongkonský kabinet.

"Vláda a všetci futbaloví fanúšikovia sú veľmi sklamaní konaním organizátorov, pretože Lionel Messi nehral. Organizátori dlhujú všetkým fanúšikom vysvetlenie," uviedla vláda vo vyhlásení. Organizátorom totiž na podujatie prispela sumou 15 miliónov hongkonských dolárov (takmer 1,8 milióna eur). Tréner Tata Martino sa bránil, že poslať Messiho (a tiež zraneného Suáreza) na ihrisko by bolo príliš riskantné. Ťažko však povedať, či u vládnucej garnitúry nájde pochopenie...

Fotografia víkendu

Fanúšikovia portugalského tímu Famalicao len márne čakali na ligový súboj so Sportingom. Hoci niektorí z nich už stáli pred štadiónom... Zápas bol odložený pre obavy o bezpečnosť spôsobené štrajkom. "Nezvyčajne veľký počet policajtov" totiž v deň duelu nahlásil práceneschopnosť. Samozrejme, všetci v klube toho mali plné zuby a pre priaznivcov pripravili ospravedlňujúci odkaz. "Ďakujeme! Keď sa táto šou skončí, počítame s vami na ďalšom zápase," uviedlo klubové vedenie.

Fanúšikovia sa zápasu nedočkali.
Fanúšikovia sa zápasu nedočkali.AFP