Highlighty víkendu: Rýchlopaľba Frankfurtu, rozbehnutý Everton a rekord ženskej ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Rýchlopaľba Frankfurtu, rozbehnutý Everton a rekord ženskej ligy

Frankfurt na čele so strelcom Omarom Marmoushom rozdrvil Bayern.
Frankfurt na čele so strelcom Omarom Marmoushom rozdrvil Bayern.Profimedia
Víkendové dianie bolo opäť bohaté a v našej tradičnej rubrike je o čom diskutovať. Zaujal napríklad rekord anglického ženského futbalu, dominancia Frankfurtu nad Bayernom, skvelá forma potrestaného Evertonu, ale aj nepríjemný zákrok vo švajčiarskej lige.

Gól víkendu

Michel Platini už dávno nehrá, súčasní futbaloví fanúšikovia si ho spájajú skôr s korupčnými škandálmi. Jeho "skoromenovec" Platiny ale páli ďalej. 33-ročný Brazílčan, ktorý hrá za druholigový portugalský tím Marítimo, sa cez víkend presadil týmito parádnymi nožničkami. Bol to jeden z jeho dvoch gólov pri jasnom víťazstve 4:0 proti Vilavardense. Extra body za to, že nezasiahol obrancu, ktorý išiel do súboja hlavou...

Smoliar víkendu

Za smoliara tentokrát musíme vyhlásiť muža, ktorý bol na zlej strane tohto zákroku... Taulant Xhaka, dlhoročný hráč Bazileja, bol "páchateľom" šlapáku na najcitlivejších miestach. Červená karta, ktorú zaň dostal, bola pre bratov Xhakovcov už 19. v ich bohatej kariére. Taulant a známejší Granit hrajúci v Bayeri Leverkusen, majú v závere roka evidentne najväčší apetít po ostrých zákrokoch. V decembri boli totiž vylúčení trikrát, v žiadnom inom mesiaci roka sa ich "priestupkov" nevyskytlo toľko.

Zo sociálnych sietí

Keď vášmu tímu odpočítajú 10 bodov a pošlú vás na zostupové miesta, mnohí fanúšikovia upadnú do nešťastia a zložia zbrane. V Evertone nemusia, pretože v Seanovi Dychem majú trénera, ktorý je špecialistom na záchranu tímov odsúdených na zánik. "Toffees" pod jeho vedením ťahajú sériu troch víťazstiev, a to proti veľkým, ambicióznym tímom - po jasnej výhre 3:0 nad Newcastlom zdolali aj Chelsea 2:0. Reakcia fanúšikov na seba nenechala dlho čakať: Vtipkujú, že odpočet bodov, ktorý by ostatných zlomil, urobil z Evertonu tím na úrovni Brazílie v jej najlepších rokoch.

Štatistika víkendu

Manuel Neuer odohral cez víkend jeden zo svojich najhorších zápasov v drese Bayernu. Čísla zápasu s Frankfurtom hovoria o prevažne vyrovnanom zápase, xG (očakávané góly) Bayernu bolo dokonca vyššie (1,98 vs. 1,61). Skutočné skóre však hovorí 5:1 pre Eintracht. Ten strelil všetkých päť gólov len za hodinu hry, naposledy bol Bayern takto rýchlo porazený v roku 1975. Od toho istého tímu! Že mužstvo mladého kouča Dina Topmollera na nič nečaká a útočí od úvodných chvíľ, dokresľuje aj štatistika útočníka Omara Marmouscha. Dvadsaťštyriročný Egypťan strelil v tejto sezóne sedem gólov, z toho päť v prvej štvrťhodine.

Príbeh víkendu

Možno aj príbeh sezóny? Girona je stále fenoménom La Ligy, keď v tejto sezóne prehrala len jeden zápas, a to s druhým Realom Madrid. Mnohí predpovedali, že proti Barcelone utrpí porážku číslo dva, lenže prekvapivý líder v katalánskom derby jasne dominoval. Klub, ktorý patrí do skupiny City Football Group, ktorá okrem iného vlastní aj Manchester City, porazil slávneho rivala na jeho ihrisku 4:2. S dvojbodovým náskokom naďalej živí nádej, že sa stane "španielskym Leicesterom" a uchmatne titul. Bolo by to prvýkrát za 20 rokov, čo by sa majstrom stal niekto mimo trojice Real, Barcelona, Atlético. Naposledy sa to podarilo Valencii v sezóne 2003/04.

Fotografia víkendu

Arsenal zažil cez víkend dva odlišné príbehy. A-tím prehral s Aston Villou a prepustil prvé miesto v tabuľke Premier League Liverpoolu. To ženy v drese "Gunners" sa činili, keď zdolali súperky z Chelsea 4:1, dostihli ich na čele tabuľky a hlavne stanovili nový rekord WSL, najvyššej ženskej súťaže v Anglicku. Na Emirates Stadium prišlo 59 042 divákov, ktorí sledovali dominantný výkon Beth Meadovej a spol.

Anglická WSL stanovila nový rekord.
Anglická WSL stanovila nový rekord.Profimedia