Highlighty víkendu: Dimarco strelil gól roka, PSV dominuje a oslavy v Malmö

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Highlighty víkendu: Dimarco strelil gól roka, PSV dominuje a oslavy v Malmö
Federico Dimarco si oslavu výstavného gólu poriadne vychutnal.
Federico Dimarco si oslavu výstavného gólu poriadne vychutnal.Profimedia
Pred reprezentačnou prestávkou sa opäť pozrieme na to najlepšie, najhoršie a najzaujímavejšie zo svetového futbalu. V tradičnej rubrike Flashscore Správ tento týždeň nemôže chýbať neuveriteľný gól Federica Dimarca, neporaziteľnosť PSV či ďalší rekordný zápis Harryho Kanea.

Gól víkendu

Ak pravidelne sledujete rubriku Highlighty víkendu, určite ste si všimli, že v tejto sezóne padlo pomerne veľa gólov zo stredu ihriska. Tento týždeň sme mali na výber dokonca dva. Anglický záložník Jonjo Shelvey si týmto presne umiestneným oblúčikom za turecký Caykur Rizespor vyslúžil čestné druhé miesto.

Za najlepší zásah však musíme vyhlásiť ten, ktorý bude ašpirovať na Puskásovu cenu za gól roka. Federico Dimarco z Interu dostal v zápase proti Frosinone loptu do behu pri ľavej postrannej čiare a namiesto toho, aby si začal kliesniť cestu smerom do pokutového územia, rozhodol sa rovno vystreliť. Výsledok? Víťazný gól, ktorý sa len tak nezopakuje. "Najprv som videl, ako Denzel (Dumfries) nabieha, ale potom som si všimol, že brankár vystúpil z brány. Tak som to skúsil. Našťastie to vyšlo, keby nie, asi by som počul od fanúšikov nadávky," usmieval sa strelec gólu.

Smoliar víkendu

Tottenham si v lige dlho držal neporaziteľnosť, pričom austrálsky sympaťák Ange Postecoglou sa stal trikrát za sebou manažérom mesiaca. Potom sa však niečo zlomilo. "Spurs" podľahli trápiacej sa Chelsea jasne 1:4 a zápas dohrávali s deviatimi mužmi po dvoch červených kartách. O týždeň sa mohli vrátiť do pohody proti Wolves a všetko vyzeralo nádejne, keďže ešte v 90. minúte viedli 1:0. Wolverhampton však zabojoval a v siedmej minúte nadstaveného času gólom Maria Leminu strhol všetky body na svoju stranu. Hráči Tottenhamu tak z fantastickej formy spadli rovno do krízy a počas reprezentačnej prestávky sa musia dať dokopy.

Zo sociálnych sietí

Kríza trápi aj Newcastle. Jednak zdravotná, keďže káder sa každý týždeň rozrastá o jedného či dvoch maródov, a tým aj o výsledková. Po prehre 0:2 v Bournemouthe sa líder Kieran Trippier dokonca musel spovedať nespokojným fanúšikom. "Že do toho nedávame všetko? A koľko máme zranení?" bránil sa nahnevaný stredopoliar.

Štatistika víkendu

"Milujem tu každú sekundu," nechal sa počuť Harry Kane, keď sa ho pýtali na jeho pôsobenie v Mníchove. Niet sa čomu čudovať, keď každý týždeň prepisuje historické rekordy. Po hattricku v Der Klassikeri proti Dortmundu skóroval dvakrát proti Heidenheimu a v 11 zápasoch strelil už 17 gólov. To sa nepodarilo ani Robertovi Lewandowskému a Gerdovi Müllerovi, ktorí v Mníchove dosiahli veľké veci. Fanúšikovia Bayernu musia byť z novej posily viac než nadšení.

Príbeh víkendu

Nedávno sme tu rozoberali pád Ajaxu, takže je spravodlivé pozrieť sa na druhú stranu tabuľky holandskej Eredivisie. PSV zažíva štvrtý najlepší štart v histórii ligy (zatiaľ), keď vyhralo všetkých 12 zápasov - Ajax mal v sezóne 1995/96 o niečo lepšie skóre, samotné PSV začalo ročník 2017/18 s 13 výhrami a v sezóne 1987/88 dokonca so 17. Tím Petra Bosza absolútne dominuje, strieľa 3,8 gólu na zápas, inkasuje len 0,4 a na čele súťaže má už sedembodový náskok. Ak sa v Eindhovene nič nepokazí, o holandskom titule môže byť rozhodnuté už skoro.

Fotka víkendu

Švédska liga sa hrá systémom jar - jeseň a preto už pozná svojho majstra. Titul získalo Malmö, ktoré v búrlivej atmosfére na zaplnenom štadióne Eleda zdolalo svojho priameho konkurenta v boji o najvyššie priečky Elfsborg. Gól, ktorý zabezpečil korunováciu šampiónov, strelil z penalty útočník Isaac Kiese Thelin, a preto bol v centre osláv.