Highlighty víkendu: Zmyslov zbavený Haaland, vlastný gól roka a zásah proti vlastným

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Zmyslov zbavený Haaland, vlastný gól roka a zásah proti vlastným

Erling Haaland dal jasne najavo svoju nespokojnosť.
Erling Haaland dal jasne najavo svoju nespokojnosť.Profimedia
Krutá zima škrtala zápasy od českej ligy až po Bayern Mníchov, ale aj tak sa bolo na čo pozerať a o čom diskutovať. V tradičných Highlightoch víkendu sa tentoraz pozrieme na besnenie Erlinga Haalanda (23), neuveriteľný vlastný gól v Nemecku a Joãa Félixa (24), ktorý víťazným zásahom zrazil klub, ktorému stále patrí.

Gól víkendu

S blížiacimi sa Vianocami je jasné, že meno Mac Allister bude opäť na pretrase. Skôr ako Kevin opäť nastraží pasce na zlodejov, môžeme si vychutnať šou od jeho menovca Alexisa. Argentínsky stredopoliar krásnym zásahom pomohol Liverpoolu ovládnuť divoký výsledok 4:3 s Fulhamom.

Smoliar víkendu

Brankár Daniel Fernandes Heuer je zvyčajne oporou Hamburgu. Okrem zákrokov vyniká aj v parádičkách, pričom The Athletic minulý týždeň napísal, že je "playmaker v bráne". Potom však prišlo derby so St. Pauli, nenávideným mestským rivalom a neporazeným lídrom 2. Bundesligy. A tam rodák z Bochumu, ktorý v mladosti reprezentoval Portugalsko, zlyhal... Výsledkom je jeden z najkurióznejších vlastných gólov, aké sme kedy videli. Zápas sa skončil 2:2.

Zo sociálnych sietí

Leitmotívom tejto rubriky je tentoraz minimalizmus. Ak nás sociálne siete niečo naučili, tak to, že na vyjadrenie emócií nepotrebujete dlhé elaboráty, niekedy stačí jeden emotikon. David de Gea sa o tom presviedča pomerne často.

Bývalá jednotka Manchestru United je stále na trhu s voľnými hráčmi a svoj bývalý klub pozorne sleduje. Vždy, keď sa United nepodarí vyhrať, na sociálnej sieti X (predtým Twitter) pridá iba smajlík. Tentoraz, pravdepodobne, naznačoval, že jeho bývalí spoluhráči boli proti Newcastlu ako zamrznutí...

Štatistika víkendu

Smútiaci fanúšikovia "červených diablov" odpustia, ale zostaneme pri ich prehre so "Strakami". Koniec koncov, Manchester má proti tímom z hornej časti tabuľky žalostne zlú formu. Na ihrisku tímu, ktorý bol v čase výkopu v prvej osmičke ligy, nevyhrali od októbra 2021, teda viac ako dva roky. O posledný triumf sa postaral Ole Gunnar Solskjaer, no odvtedy United zaznamenali tri remízy a desať prehier.

Príbeh víkendu

Zápas Barcelony s Atléticom Madrid mal už pred úvodným hvizdom jasného protagonistu. Bol ním João Félix, hviezdny ofenzívny futbalista, ktorý bol však v systéme Diega Simeoneho nepotrebný, a tak v posledných dvoch sezónach hosťuje. Po krátkom pôsobení v Chelsea ho "Atleti" požičalo do Katalánska.

Osud tak chcel, že Félixov jediný gól rozhodol nedeľňajší duel medzi španielskymi klubmi. Zatiaľ čo mnohí futbalisti by proti svojmu bývalému (v tomto prípade technicky stále súčasnému) zamestnávateľovi neoslavovali, Portugalčan si to namieril priamo pred sektor fanúšikov Atlética.

"Bola to úľava, po tom všetkom, čím som si toto leto prešiel," povedal po stretnutí. Zdá sa čoraz pravdepodobnejšie, že hosťovanie sa v lete zmení na trvalý prestup a Félix sa do Madridu nevráti.

Fotografia víkendu

Futbaloví fanúšikovia často vtipkujú, že Erling Haaland nie je človek, ale kyborg, skrátka stroj na strieľanie gólov. V nedeľňajšej remíze Manchestru City s Tottenhamom (3:3) však strelec gólov dokázal, že je aj človekom z mäsa a kostí, ktorému občas uletia nervy. Nórovi (a napokon aj všetkým okolo City) sa nepáčilo niekoľko rozhodnutí rozhodcu Simona Hoopera.

Najviac ich rozzúrila situácia, v ktorej mali hráči Pepa Guardiolu výhodu, ale v momente, keď sa Jack Grealish dostal do nádejnej situácie, Hooper zrazu odpískal faul. Výsledkom bola nejedna fotografia, na ktorej bol Haaland zobrazený tak, ako sme ho ešte nikdy nevideli - úplne nepríčetného.

Erling Haaland bol nahnevaný na rozhodcu Simona Hoopera.
Erling Haaland bol nahnevaný na rozhodcu Simona Hoopera.Profimedia