Tretí Angličan v histórii. Golden Boy Bellingham ďakuje Ancelottimu za krídla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tretí Angličan v histórii. Golden Boy Bellingham ďakuje Ancelottimu za krídla

Jude Bellingham si krátko po svojom príchode do Španielska začal podmaňovať La Ligu.
Jude Bellingham si krátko po svojom príchode do Španielska začal podmaňovať La Ligu.AFP
Hviezda Realu Madrid Jude Bellingham (20) sa stal len tretím anglickým futbalistom, ktorý získal prestížne ocenenie Golden Boy. Podarilo sa mu to na záverečný pokus, keďže od budúceho roka v danej kategórii figurovať nemôže.

Dávať viac a pracovať ešte lepšie

Bellingham si prevzal trofej Golden Boy, ktorou taliansky denník Tuttosport každoročne oceňuje najlepšieho futbalistu do 21 rokov na svete. Hlasujú športoví novinári. Zaujímavosťou je, že cena zostala v španielskej La Lige, pretože v minulom roku si ju prevzal stredopoliar Barcelony Gavi.

"Som hrdý. Golden Boy je krásne ocenenie a dôležité uznanie s významnou históriou, ktorá už presiahla 20 rokov. Bývalí víťazi potvrdzujú jeho veľkosť a autoritu. Je to ďalšia motivácia dávať viac a pracovať stále lepšie a lepšie."

"Som tretí Angličan, ktorý túto cenu získal - po Wayneovi Rooneym, jednom z mojich idolov, v roku 2005, keď pôsobil v Manchestri United a Raheemovi Sterlingovi v roku 2014, keď pôsobil v Liverpoole."

Ďakujem, Carlo

Dvadsaťročný mladík je odchovancom Birminghamu, v drese ktorého si pripísal jeden zo zaujímavých rekordov. Stal sa vôbec najmladším debutujúcim hráčom (16 rokov a 38 dní). V lete 2020 prestúpil do Dortmundu, kde začal pútať na seba pozornosť veľkoklubov. Po troch rokoch ho ulovil Real Madrid.

"Cenu venujem všetkým. Toľkým ľuďom: mojim spoluhráčom z Realu Madrid a celému personálu, trénerovi Ancelottimu, prezidentovi, mojej rodine, mame Denise, otcovi Markovi, mladšiemu bratovi Jobovi, priateľom, ktorí ma súcitne bombardovali blahoprajnými správami."

"Bez všetkých týchto ľudí, bez ich pomoci na ihrisku i mimo neho, bez ich neustáleho povzbudzovania a bez toho, aby som niekedy zabudol na fanúšikov, ktorí ma podporujú, by som nemohol získať ocenenie Golden Boy," zostáva stále pokorný. 

Nie nadarmo smeruje najviac vďaky do hlavného mesta Španielska. V 13 zápasoch stihol v La Lige streliť 11 gólov a pridať dve asistencie. V prestížnej Lige majstrov naskočil do štyroch duelov, v ktorých sa presadil štyrikrát. 

"Moja tohtoročná explózia? Vložil som do toho sám seba, tvrdé odhodlanie zlepšovať sa prácou, ale zásluhu na tom má tréner Ancelotti, ktorý pre mňa našiel správnu pozíciu a dal mi viac slobody na ihrisku. Dal mi jednoducho krídla," uzavrel Jude Bellingham. 

V ankete zdolal Jamala Musialu, s ktorým zdieľal šatňu mládežníckych výberov Anglicka. Tretiu priečku obsadil Xavi Simons