Blíži sa január, začínajú sa špekulácie. Aké prestupy sa chystajú vo svete futbalu?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Blíži sa január, začínajú sa špekulácie. Aké prestupy sa chystajú vo svete futbalu?

Opustí Guirassy počas januára Stuttgart?
Opustí Guirassy počas januára Stuttgart?Profimedia
Čochvíľa je tu január a s ním aj prestupové obdobie vo svete futbalu. V strede sezóny sa síce nedajú očakávať také veľké prestupy ako počas leta, ale určite bude zaujímavé sledovať, čo sa na trhu udeje.

Newcastle chce de Geu

Anglický brankár Nick Pope vypadol pre zranenie ramena na štyri až päť mesiacov. Martin Dúbravka by bol pre tím ideálnou voľbou, ale radosť jeho a hlavne slovenských fanúšikov bola možno predčasná. Newcastle zameral svoju pozornosť na hráča, ktorý by moho prísť prakticky okamžite. David de Gea je totiž stále bez klubu. Po konci v Manchestri United odmietol ponuky od Al-Nassr či Al-Ettifaq, pravdivé neboli ani špekulácie o Interi Miami.

Španiel zostáva voľným hráčom. Sám sa vyjadril, že hľadá kvalitný európsky klub, s ktorým by mohol bojovať o trofeje a presne to Newcastle ponúka. Z určitého uhlu pohľadu by toto spojenie dávalo veľký zmysel, no Slováci by radi videli medzi tromi žrďami Dúbravku.

Ten každopádne šance dostane, keďže do 1. januára odohrajú "straky" vo všetkých súťažiach až osem stretnutí. A hoci by de Gea dorazil, tak po dlhej pauze bez zápasov či tímových tréningov bude potrebovať čas na aklimatizáciu.

Viac si prečítajte v samostatnom článku.

Manchester City loví v Argentíne

Manchester City sa trafil do čierneho, keď z argentínskeho River Plate priviedol útočníka Juliána Álvareza, ktorý hral výraznú úlohu pri zisku treble. Teraz má veľkoklub cieľ získať krajného obrancu. Konkrétny záujem má o 19-ročného ľavého beka menom Valentin Barco. Situáciu okolo neho pozorne sleduje aj Liverpool či Brighton.

Mladík sa stal kľúčovým hráčom Bocy Juniors a okrem ligovej súťaže predvádzal kvalitné výkony aj v Copa Libertadores. Za slávny argentínsky klub debutoval už ako 16-ročný, čím sa stal štvrtým najmladším hráčom v histórii Bocy.

Todibo si môže z ponúk vyberať

Stále iba 23-ročný stopér Jean-Clair Todibo ako mladý prestúpil do Barcelony, ale nakoniec sa ukázalo, že jeho prestup prišiel veľmi skoro. Neuspel ani na hosťovaniach v Schalke či Benfice. Chytil sa až ako člen Nice, do ktorého neskôr natrvalo prestúpil. V tejto sezóne vytvára spoločne so skúseným Dantem skalopevnú stopérsku dvojicu.

Tím z Azúrového pobrežia inkasoval počas štrnástich zápasov iba päť gólov. Todibo len dvakrát chýbal v zostave a aj to pre menšie zdravotné problémy. Dostal už aj pozvánku do národného tímu Francúzska. Podľa Flashscore má priemernú známku 7,3. Záujem má hlavne PSG, ale aj Manchester United, Newcastle, Liverpool či Arsenal.

Suárez má dve možnosti

Uruguajský útočník Luis Suárez odohral posledný zápas za Grêmio a stal sa voľným hráčom. Všetko nasvedčuje tomu, že ak bude v kariére pokračovať, tak to bude v drese Miami, kde by sa stretol s bývalými spoluhráčmi Messim, Busquetsom a Albom. Skúsený futbalista má však dlhodobo zdravotné problémy a nedávno naznačil, že by naozaj mohol zavesiť kopačky na klinec:

"Cítim bolesť, moje telo hovorí za mňa. Teraz si chcem užiť voľný čas a rozhodnúť sa, čo bude po dlhej kariére ďalej. Potrebovať oddych, chcem si užiť čas s rodinou. Osud rozhodne, čo sa stane," povedal pred niekoľkými dňami.

Posilní Miami, alebo ukončí kariéru?
Posilní Miami, alebo ukončí kariéru?Flashscore

Echeverri zaujal veľkokluby

Iba 17-ročný krídelník Claudio Echeverri odohral v tejto sezóne štyri zápasy za "áčko" River Plate. Zažiaril aj na nedávno skončených majstrovstvách sveta do 17 rokov. Strelil štyri góly a pridal jednu asistenciu. Hetrikom rozhodol o postupe cez Brazíliu do semifinále, keď mal podľa Flashscore fantastickú známku 9,9.

Situáciu ohľadom tohto hráča sledujú Manchester City, Real Madrid a PSG. Jeho o tri roky starší krajan Matías Soule hosťuje z Juventusu vo Frosinone, za ktoré počas dvanástich duelov strelil šesť gólov a raz asistoval. Preto by ho vo svojom tíme radi videli Newcastle alebo Crystal Palace.

Phillips na odchode z Etihadu

Anglický stredopoliar Kalvin Phillips mal byť po prestupe z Leedsu v tíme Manchestru City jednou z ústredných postáv, ale predovšetkým pre zdravotné problémy nenaplnil očakávania a dlhodobo sa hovorí o jeho odchode.

"Cityzens" by súhlasili aj s výmenou. Počas leta bol blízko "trejd" s West Hamom za Lucasa Paquetu. Tentoraz javí najväčší záujem na klasický prestup Newcastle a tiež Tottenham. Zdá sa, že v januári bude veľká šanca, aby Phillips opustil Etihad Stadium.

Van de Beek túži opustiť Manchester United

Jeden z najhorších prestupov za posledné roky. Donny van de Beek mal naplniť potenciál, ktorý naznačil v Ajaxe, keď v roku 2020 prišiel do Manchestru United. Opak sa však stal pravdou. Nedostatok dôvery zo strany trénerov a hromada zranení, to všetko zmarilo dobrý angažmán. Nie je teda prekvapením, že Holanďan by chcel v januári opustiť Manchester a reštartovať svoju kariéru. 

Viac si prečítajte v samostatnom článku.

Roque posilní Barcelonu

Mladý brazílsky útočník Vitor Roque sa k Barcelone pripojí už počas januára. Potvrdil to jeho súčasný klub Athletico Paranaense. "Blaugranas" sa po zranení Gaviho rozhodli urýchliť príchod talentovaného futbalistu. Pôvodne, keď Barcelona uzavrela prestup, sa plánovalo, že sa Roque presunie k španielskemu klubu na začiatku sezóny 2024/25. Stále však existovala možnosť, že ak to povolia finančné pravidlá La Ligy, môže sa v mužstve trénera Xaviho objaviť skôr.

Gaviho zranenie a možnosť využiť 80 % z jeho platu na podpis nového hráča tento proces urýchlili a Vitor Roque napokon odohrá druhú polovicu sezóny za "Barcu". Jeho príchod do metropoly Katalánska by mohol byť stanovený na koniec kalendárneho roka, hneď po vianočných sviatkoch, aby sa mohol čo najskôr aklimatizovať a debutovať.

Guirassy v hľadáčiku klubov Premier League

Guinejský útočník je zjavom tejto sezóny Bundesligy a nebyť Kanea, tak by bol najlepším strelcom. Za Stuttgart odohral v aktuálnom ročníku jedenásť stretnutí a strelil neskutočných šestnásť gólov. Navyše má výstupnú klauzulu, ktorá je na nízkej úrovni 17,5 milióna eur. Aj preto sa o neho zaujíma prakticky každý lepší tím v Európe.

Najviac ho však chcú účastníci Premier League, pričom do tejto ligy by rád zamieril aj samotný Guirassy. Dá sa povedať, že minimálne polovica z dvadsiatich účastníkov skúma možnosti. Jeho príchodu sa nebránia najmä Manchester United a Newcastle. Problém však je, že útočník sa predstaví na Africkom pohári národov, ktorý sa začína 13. januára.

Guirassy má v tejto sezóne skvelé čísla.
Guirassy má v tejto sezóne skvelé čísla.Flashscore

Zeljkoviča môže Trnava zaujímavo speňažiť

Mládežnícky reprezentant Slovinska začína podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana pútať pozornosť klubov zo Serie A a Bundesligy, pričom do Spartaka prišiel iba toto leto. Dvadsaťjedenročný Slovinec má podľa portálu transfermarkt.com aktuálnu trhovú hodnotu 250-tisíc eur, no jeho cena pôjde raketovo nahor, takže by ho Trnava mohla predať za naozaj zaujímavú sumu. V "malom Ríme" si môžu mädliť ruky, pretože 192 centimetrov vysoký futbalista má platný kontrakt až do roku 2027.