Highlighty víkendu: Rekord PSV, strach o ikonu Lutonu, čokoládový doping i gól na rozlúčku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Rekord PSV, strach o ikonu Lutonu, čokoládový doping i gól na rozlúčku

Šťastný Luuk de Jong.
Šťastný Luuk de Jong.Profimedia
Futbalová jeseň sa vo väčšine európskych líg skončila a niektoré rozlúčky si rozhodne pýtajú nominácie do tradičnej rubriky Flashscore správ. Či už ide o posledný bundesligový gól Emila Forsberga (32), alebo chybu niekdajšieho kanoniera Stevena Berghuisa (32). PSV Eindhoven si zaslúži potlesk a všetci sa modlia za zdravie kapitána Lutonu Toma Lockyera (29).

Gól víkendu

Švéd Emil Forsberg strávil v drese Lipska dlhých osem rokov a pomohol nemeckému tímu k postupu do Ligy majstrov, dvom víťazstvám v pohári i zisku Superpohára. Krátko pred víkendovým zápasom proti Hoffenheimu sa však objavila správa, že sobotňajší zápas bude jeho posledným pred odchodom do Major League Soccer. Bola to veľmi emotívna rozlúčka vďaka skvelému gólu, ktorý sa ukázal ako víťazný.

Forsberg si majstrovsky prebral dlhú prihrávku od Loisa Opendu a pohotovým halfvolejom nekompromisne vystrelil pod brvno. Lipsko napokon zvíťazilo 3:1 a Švéd svojím 40. bundesligovým gólom symbolicky ukončil jednu krásnu éru.

Smoliar víkendu

Ešte predtým, ako Steven Berghuis prestúpil z Feyenoordu do Ajaxu, bol kanonierom par excellence a v štyroch po sebe idúcich sezónach dokázal streliť 12 a viac gólov. V súčasnosti sa však trápi, v aktuálnej sezóne strelil iba jeden gól a jeho rozpoloženie dokumentovala situácia na konci zápasu Ajaxu so Zwolle. Za stavu 2:1 mal Berghuis pred sebou prázdnu bránu...

Holandský futbalista však úplne nepochopiteľne nedokázal skórovať. Nanešťastie pre Ajax, ktorý prišiel o víťazstvo na domácej pôde. Hostia v predposlednej minúte vyrovnali na 2:2...

Zo sociálnych sietí

Nemecká Bundesliga sa zaoberá možnými veľkými plánmi na príchod zahraničných investorov, proti ktorým sa rozhodli protestovať fanúšikovia Unionu Berlín. Počas výjazdu do Bochumu si do vreciek zabalili čokoládové mince zabalené v zlatom alobale. Po zasypaní ihriska týmito mincami sa 12 minút nehralo!

Japonský útočník Takuma Asano však túto ponuku neodmietol. Sladkosti zo zeme zdvihol a s radosťou si na nich pochutnal. "Čokoláda mi dodala silu," smial sa po zápase. A čo by nie, keď chvíľu po ochutnávke, tesne pred koncom prvého polčasu, skóroval.

Štatistika víkendu

V 55 európskych prvých futbalových ligách je spolu 734 tímov, ale iba PSV Eindhoven sa môže pochváliť tým, že prešiel celou jeseňou bez straty jediného bodu. Hráči z Phillips Areny dosiahli svoj dokonalý kúsok jednoznačným víťazstvom 4:0 na pôde AZ Alkmaar, pričom už v 16. minúte viedli o tri góly. Ich jesenná bilancia v holandskej Eredivisie je 56 strelených a len šesť inkasovaných gólov.

Takýto dominantný výkon sme v Holandsku naposledy videli v roku 1987, aj vtedy jasne dominoval tím z Eindhovenu. Tentoraz dlho konkurovali PSV aj hráči sanmarínskeho Virtusu, ktorí však minulý víkend prehrali s Cosmosom 0:3, čím o sériu prišli.

Príbeh víkendu

Tom Lockyer je pre fanúšikov Lutonu ikonou. S kapitánskou páskou na ruke priviedol tím z Kenilworth Road na vrchol anglického futbalu po dlhých 31 rokoch. Aj keď je pravda, že záver zápasu play-off proti Coventry, ktorý sa hral v máji vo Wembley, sledoval s rodinou z nemocničného lôžka. Na ihrisku totiž skolaboval. Lockyer sa čoskoro vrátil a sezónu začal opäť v plnej paráde.

V nedeľu sa však fanúšikovia Lutonu znovu obávali. Ich obľúbenec opäť skolaboval na ihrisku Bournemouthu, kde ho museli oživovať kluboví lekári. Zápas sa nedohral, ale dôležité je, že waleský stopér je opäť pri vedomí. Ďalšie podrobnosti však klub nezverejnil, čaká sa na podrobné výsledky vyšetrení. Dva srdcové kolapsy v priebehu siedmich mesiacov však zrejme naznačujú vážnejší problém.

Fotografia víkendu

Pred rokom na majstrovstvách sveta v Katare bol holandský stredopoliar Davy Klaassen plešatý. Keď však nastúpil na záverečné minúty zápasu talianskej Serie A medzi Laziom Rím a Interom Miláno, jeho hlavu zdobila naozaj bohatá kôpka blond vlasov.

Túto zmenu si všimli administrátori webovej stránky Ajaxu Amsterdam, za ktorý Klaassen kedysi hrával, a fotografia, ktorú urobili priamo z televízneho prenosu, sa stala virálnou. Je toto vôbec Davy? A ako je možné, že mu vlasy narástli tak rýchlo?