Highlighty víkendu: Akrobat z Monzy, sanitka počas zápasu a koniec v klube pre hlavičku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Highlighty víkendu: Akrobat z Monzy, sanitka počas zápasu a koniec v klube pre hlavičku
Dany Mota s nádherným gólom.
Dany Mota s nádherným gólom.Profimedia/Flashscore
Máme za sebou ďalší víkend plný zaujímavých, krásnych i bizarných momentov. Do rubriky Highlighty víkendu už druhýkrát po sebe vyberáme parádne akrobatické zakončenie, tentoraz z Talianska, ale pozrieme sa aj na nezvyčajný zásah zdravotníkov v Brazílii, provokatívnu oslavu brankára Arsenalu či jedného veľmi nahnevaného trénera.

Gól víkendu

Fanúšikovia, ktorí cez víkend navštívili Janov pre futbal alebo sledovali zápas miestneho klubu s Monzou v televízii, neboli sklamaní. Duel bol zábavnou prestrelkou, ktorú nakoniec vyhrali hostia 3:2.

Najlepší moment celého stretnutia a pre nás aj najlepší gól víkendu strelil portugalský útočník Dany Mota. Bol úplne sám, keď k nemu prišiel center, mohol si loptu spracovať a niečo vymyslieť... Alebo mohol aj akrobaticky zakončiť z voleja. Sme radi, že si vybral možnosť B.

Smoliar víkendu

Poľský majster Raków hral na pôde Puszczy, klubu ohrozeného zostupom. Na papieri to mala byť jasná záležitosť, ale Puszcza vybojovala remízu 1:1 vďaka penalte v nadstavenom čase. Zápas, v ktorom sa na oboch stranách objavila červená karta, mal na strane domácich smutného hrdinu, bez ktorého zásahu by možno outsider siahal na všetky body.

Moldavský bek Artur Craciun si strelil nešťastný vlastný gól. Lopta sa na ceste do siete odrazila hneď od dvoch brániacich hráčov a brankár Oliwier Zych nemal šancu zareagovať.

Zo sociálnych sietí

V dueli Jequie - Bahia v Brazílii došlo ku kurióznej situácii. Pre ošetrovaného hráča prišla sanitka, ktorá sa na deliacej čiare otáčala a nevedela sa rozhodnúť, kde zaparkovať. Ešte zvláštnejšie bolo, že "na pozadí" sa stále hralo...

Štatistika víkendu

Manchester United si pripísal víťazstvo nad Evertonom vďaka dvom pokutovým kopom. Svojím spôsobom sa zapísali do histórie - bolo to prvé stretnutie v histórii klubu, v ktorom Red Devils kopali dve penalty v prvom polčase. Navyše sa doteraz nikdy nestalo, aby obe situácie zariadil fauly na toho istého hráča. James Tarkowski aj Ben Godfrey poslali k zemi argentínskeho krídelníka Alejandra Garnacha.

Príbeh víkendu

Prepustenie trénera pre zlé výsledky? To sa vo svete futbalu stáva prakticky každý týždeň. Avšak len málokto ukáže trénerovi dvere za to, že si neudržal nervy na uzde. Presne to sa stalo v Taliansku, kde sa Lecce rozlúčilo s Robertom D'Aversom. Štyridsaťosemročný tréner nezvládol prehru 0:1 s Hellasom Verona a po zápase uštedril hlavičku súperovmu útočníkovi Thomasovi Henrymu.

"To, čo som urobil, je neospravedlniteľné, viem to. Pre to som však na ihrisko nešiel. Išiel som tam, aby som zabránil vylúčeniu našich hráčov, pretože tam bolo veľa provokácií," povedal D'Aversa pre Sky Sports. V každom prípade má pravdu v tom, že jeho konanie bolo neospravedlniteľné, klub s ním preto okamžite ukončil spoluprácu.

Fotografia víkendu

David Raya síce vyhral súboj o post jednotky Arsenalu, ale keďže je v tíme iba na hosťovaní z Brentfordu, nemohol nastúpiť vo vzájomnom súboji. Do brány sa tak len po šiesty raz v ligovej sezóne postavil Aaron Ramsdale. Nešlo mu to celkom podľa predstáv, práve po jeho chybe súper vyrovnal a fanúšikovia Brentfordu na neho spustili hanlivé skandovanie. 

Kai Havertz však nakoniec rozhodol o víťazstve Arsenalu a Ramsdale si svoju pomstu náležite užil - jeho provokatívnu oslavu priamo pod sekciou fanúšikov Brentfordu vyberáme ako najlepšiu fotografiu víkendu.

Ramsdale oslavuje pred fanúšikmi Brentfordu.
Ramsdale oslavuje pred fanúšikmi Brentfordu.AFP