Highlighty víkendu: Comeback proti osudovému súperovi, brankárska pätička a negatívny rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Highlighty víkendu: Comeback proti osudovému súperovi, brankárska pätička a negatívny rekord
Éder Militão sa vrátil po siedmich mesiacoch.
Éder Militão sa vrátil po siedmich mesiacoch.Profimedia
Futbal sa rúti vpred, každý deň tohto týždňa je nabitý zaujímavými zápasmi z veľkých líg. Ešte pred nimi vám však ponúkame niekoľko najdôležitejších momentov víkendu - s nádherným gólom Poľska, brankárskou pätičkou, ktorá nedopadla podľa predstáv či jedným víťazným návratom.

Gól víkendu

Jagiellonia Bialystok potvrdila svoje postavenie v poľskej Ekstraklase. Tím trénera Adriana Siemienca vedie ligu a strelil 62 gólov - druhý najofenzívnejší tím tabuľky ich má "len" 49. Jagiellonia vo víkendovom súboji prvého s posledným nadelila LSK Lodž tenisový výsledok 6:0. S trochou nadsázky by sa dalo povedať, že jej do brány spadlo snáď úplne všetko. Dokonca aj táto zakrútená lopta, ktorou brankára nachytal Dominik Marczuk.

Smoliar víkendu

Keď hráča zradí spracovanie lopty, zvyčajne to neveští nič dobré. No a keď sa to stane gólmanovi tesne pred bránkovou čiarou... Matúš Macík v olomouckej bránke by mohol rozprávať. Chcel si spracovať prihrávku od Víta Beneša a rozohrať ju mimo nabiehajúcich útočníkov, no namiesto toho si loptu zahral pätičkou do vlastnej siete. Navyše to bol rozhodujúci gól zápasu, hoci Pardubice potom pridali ešte jeden a vyhrali 2:0.

Zo sociálnych sietí

Útočník Brentfordu Neal Maupay rád provokuje. Pri remíze 1:1 s Manchestrom United mu stačili štyri minúty na to, aby rozvíril vášne. Potom sa na sociálnej sieti X (predtým Twitter) podelil o fotografiu z potýčky so Scottom McTominayom s textom "Tento fanúšik zúfalo chcel môj dres".

Štatistika víkendu

Slovenská Niké liga má nový rekord. Nanešťastie pre tím Zlaté Moravce-Vráble je negatívny. Zverenci českého trénera Dušana Uhrina ml. ťahajú šnúru 28 zápasov bez víťazstva, naposledy sa z troch bodov tešili pred takmer 340 dňami. Posledný celok tabuľky je navyše nebezpečne blízko k ďalšiemu nelichotivému zápisu do histórie, a to je najmenej získaných bodov v sezóne. Zatiaľ ich má na konte len päť - najhorším tímom v histórii slovenskej ligy bol doteraz Bardejov, ktorý v sezóne 1998/99 nazbieral len sedem bodov.

Príbeh víkendu

Máloktorý pocit je vo futbale sladší ako úspešný návrat po dlhom zranení. Takúto radosť zažil cez víkend obranca Realu Madrid Éder Militão. Brazílčan si hneď v prvom zápase ligovej sezóny proti Athleticu Bilbao poranil skrížený väz a kráľovskému klubu chýbal sedem mesiacov. Osud chcel, že práve proti baskickému klubu si pripísal prvých pár minút po návrate z maródky. Real navyše vyhral totožným výsledkom ako v osudnom augustovom zápase, teda 2:0.

Fotografia víkendu

Patrik Schick sa stáva špecialistom na neskoré góly. V dvoch zápasoch Európskej ligy to pocítil Karabach, teraz český strelec ukázal svoju formu proti Hoffenheimu. Ten proti Leverkusenu viedol ešte v 88. minúte, ale Bayer je v tejto sezóne jednoducho neporaziteľný - najprv vyrovnal Robert Andrich, potom sa v nadstavenom čase presadil Schick a dokonal obrat. Kontrast medzi oslavou strelca rozhodujúceho gólu a mizériou hráčov Hoffenheimu, ktorí siahali na víťazstvo a odišli naprázdno, je fotografiou víkendu.

Schick opäť rozhodol v nadstavení.
Schick opäť rozhodol v nadstavení.Profimedia