Lopetegui po deviatich mesiacoch končí na lavičke Wolverhamptonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lopetegui po deviatich mesiacoch končí na lavičke Wolverhamptonu

Lopetegui úspešne doviedol klub do konca sezóny Premier League do bezpečia
Lopetegui úspešne doviedol klub do konca sezóny Premier League do bezpečiaAFP
Španielsky tréner Julen Lopetegui (56) po vzájomnej dohode opustil funkciu manažéra Wolverhamptonu Wanderers, oznámil klub.

Bývalý kouč Španielska, Sevilly a Realu Madrid prišiel do Wolves v novembri, keď sa klub nachádzal v zóne zostupu, a do konca sezóny Premier League ho úspešne doviedol k záchrane.

Predpokladalo sa, že Lopetegui bol nespokojný s nedostatočným pokrokom klubu na prestupovom trhu a chcel s okamžitou platnosťou ukončiť zmluvu.

Vo vyhlásení anglického tímu sa uvádza: "Hlavný tréner a klub uznali a akceptovali svoje rozdielne názory na niektoré otázky a dohodli sa, že priateľské ukončenie jeho zmluvy je najlepším riešením pre všetky strany. Okrem Lopeteguiho odíde z klubu aj jeho tím v zložení Pablo Sanz, Juan Peinado, Oscar Caro, Edu Rubio, Borja De Alba Alonso a Daniel Lopetegui."

V rámci toho istého vyhlásenia Lopetegui povedal: "Prajem Wolves a všetkým v klube veľa šťastia do budúcnosti a ďakujem im za príležitosť, ktorú mi vtedy poskytli. Taktiež chcem poďakovať hráčom, ktorí vždy odovzdali maximum pre dosiahnutie našich cieľov, a najmä fanúšikom, vďaka ktorým som sa od prvého momentu cítil ako jeden z nich."

Jeho nástupcom by sa mal stať bývalý kormidelník Bournemouthu Gary O'Neil, pričom Wolves začnú svoju púť novou sezónou Premier League v pondelok na pôde Manchestru United.