Luton potrebuje na záchranu v Premier League výrazne posilniť tím. Ktoré mená sa skloňujú?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Luton potrebuje na záchranu v Premier League výrazne posilniť tím. Ktoré mená sa skloňujú?

Ako sa bude Lutonu dariť v Premier League?
Ako sa bude Lutonu dariť v Premier League?Profimedia
Luton Town sa postupom do Premier League postaral o prvotriednu senzáciu a bez debaty napísal najkrajší príbeh sezóny 2022/23, aj keď konkurencia v tomto smere bola poriadne veľká. Teraz však musí výrazne skvalitniť svoj káder, inak nastane rýchly pád naspäť.

Množstvo hráčov londýnsky tím s malým rozpočtom získal zadarmo alebo na hosťovania. Podobnou cestou sa bude určite uberať aj tentoraz. Dá sa očakávať podobný príbeh ako pred rokom Nottingham, ktorý vďaka veľkej finančnej injekcii v podobe vysokého finančného ohodnotenia za výhru vo finále baráže The Championship získal takmer 30 nových futbalistov.

Situácia je ale trochu odlišná, nakoľko do Lutonu sa hráči až tak nehrnú. Napriek tomu je aktuálne bez zmluvy takmer 70 futbalistov, ktorí majú skúsenosti z najvyššou anglickou súťažou a mnohí by v nej radi ešte zotrvali. Primárnym cieľom klubu je momentálne dvojica Cody Drameh a Marvelous Nakamba.

Obaja boli na hosťovaní a Luton by to rád zmenil na trvalý prestup. Prvý menovaný krajný obranca bol zapožičaný z Leedsu, okamžite zapadol a na pravom kraji defenzívy hral skvele. Druhý prišiel z Aston Villy, šéfoval stredu poľa, pričom by nemalo ísť o drahé nákupy. V prípade Drameha je však veľkou konkurenciou záujem od Burnley, určite ambicióznejšieho nováčika.

V dlhodobej súťaži The Championship skončil Luton na treťom mieste.
V dlhodobej súťaži The Championship skončil Luton na treťom mieste.Flashscore

Zdá sa, že hlavným nákupným cieľom sa stal Kiernan Dewsbury-Hall z vypadnutého Leicesteru. Stále mladý futbalista dokáže zahrať na viacerých pozíciách a bude aj cenovo prijateľný. Do útoku má byť prioritou Joel Piroe zo Swansea, autor 19 gólov v The Championship. O jeden viac dal lutonský Carlton Morris, s ktorým by mal Holanďan vytvoril dvojičku.

Potom je tu asi najdôležitejšia formácia a to defenzíva. Padlo aj meno Shane Duffy, no ten smeruje do Norwichu. Zmluvu s West Hamom ale nepredĺžil Angelo Ogbonna, rovnako tak môže byť variantom Phil Jones z Manchestru United.

Napravo sa ako logická možnosť javí Serge Aurier a to v prípade, že Drameh neprestúpi, ale takisto James Bree. Ten v januári vymenil Luton za Southampton, s ktorým vypadol, takže by si mohol zabezpečiť zotrvanie medzi elitou. Hovorí sa tiež o Jessem Lingardovi.

Tréner Rob Edwards pri otázke o prestupoch odľahčil tému: "Neymar je dostupný, že?" Pravda to je, ale v takýchto medziach Luton nefunguje. Preto sa pozerá do The Championship. Stopér Wes Harding zažil skvelú sezónu v Rotherame a je pripravený pobiť sa o miesto o level vyššie.

Posledné zápasy Lutonu v minulej sezóne.
Posledné zápasy Lutonu v minulej sezóne.Flashscore

Ľavonohý obranca alebo záložník Ryan Giles sa od roku 2018 potáca na hosťovaniach z Wolves, no to posledné v Middlesbrough bolo veľmi vydarené. Rovnaký prípad je Dion Sanderson, ktorý ešte tiež nedostal pri "vlkoch" poriadnu šancu, v minulej sezóne hrával za Birmingham.

Stred poľa by mohol vystužiť skúsený James McArthur. Ten po deviatich rokoch opúšťa Crystal Palace. Pred Lutonom je každopádne veľmi perné leto a od toho bude záležať, či nováčik získa šancu udržať sa medzi elitou, alebo spadne naspäť. Oživenie pre Premier League to ale bude veľké.