Zraneniami prekliaty obranca ohlásil odchod, Jones opúšťa United po 12 rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zraneniami prekliaty obranca ohlásil odchod, Jones opúšťa United po 12 rokoch

Phil Jones na konci ročníka opustí Manchester United.
Phil Jones na konci ročníka opustí Manchester United.Profimedia
Kariéru Phila Jonesa (31) sužovalo množstvo zranení, obranca po dvanástich rokoch strávených v Manchestri United opustí na konci aktuálnej sezóny klub z Old Traffordu.

United v piatok oznámili, že Jonesovo problémové pôsobenie sa skončí, keď mu v júni vyprší zmluva. Obranca, ktorý prišiel z Blackburnu v roku 2011, odohral 229 zápasov, strelil za klub šesť gólov a pomohol mu získať jeden titul v Premier League, FA Cup a Európsku ligu.

Jones, ktorý sa ešte nerozhodol, či bude hrať ďalej, na Twitteri napísal: "Nie je čas byť smutný. Je čas obzrieť sa späť a byť šťastný, že sa mi v United podarilo splniť si sen. Svojej rodine a priateľom môžem vždy povedať, že nie je veľa ľudí, ktorým sa podarí hrať za tento klub, byť vždy v jeho histórii a môcť sa obzerať s takými šťastnými spomienkami."

Angličan nehral viac ako rok a od začiatku sezóny 2019/20 stihol nastúpiť len na 13 duelov. "Prial by som si, aby som mohol hrať častejšie a aby som mohol ponúknuť viac mnohým tímom, ktorých som bol v Manchestri súčasťou," vyjadril sa a pokračoval:

"Z celého srdca poviem, že som urobil všetko, čo som mohol. Už predtým som spomínal, že mi robilo problém vôbec sa rozprávať so spoluhráčmi, pretože ma bolelo, že som im nemohol pomôcť. Niekedy sa v živote stanú veci, ktoré sa nám nepáčia, ale musíme sa to naučiť prijať a byť v pokoji, že sme urobili všetko, čo bolo v našich silách, aby sme tieto problémy prekonali."

Okrem klubovej scény má skúsenosti aj z reprezentačnej. V rokoch 2011 až 2018 nastúpil v drese "Albionu" na 27 stretnutí, z ktorých tri boli na svetových šampionátoch.