De Gea sa stal kráľom čistých kont Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Gea sa stal kráľom čistých kont Premier League

De Gea dobre pozná Diega Costu.
De Gea dobre pozná Diega Costu.Darren Staples / AFP
Španiel podáva v aktuálnej sezóne anglickej súťaže výkony na vysokej úrovni a vedie rebríček, ktorý je pre každého brankára veľmi dôležitý.

David de Gea si uplynulý víkend pripísal ďalšiu nulu, ktorá bola jeho šestnástou po 35 zápasoch. Magickú polovicu by mohol dosiahnuť, ak v posledných troch zápasoch neinkasuje. Bournemouth, Chelsea a Fulham sa to budú snažiť zmeniť. Mužstvo z Old Traffordu má našliapnuté na umiestnenie v Lige majstrov a jeho susedia z Etihadu už pomýšľajú na ďalší titul.

Manchester United má stále šancu vyhrať FA Cup a úloha gólmana sa zdá byť kľúčová. So 66 bodmi na konte, rovnako ako Newcastle, majú "Red Devils" pred Liverpoolom bodový náskok, duel k dobru a všetko, čo potrebujú na to, aby sa udržali v hornej polovici tabuľky. Ich doterajšia bilancia je veľmi pozitívna (20 výhier, šesť remíz a deväť prehier).

De Gea inkasoval 41 gólov, čo je číslo, ktoré vyniká, pretože v tejto oblasti má lepšie výsledky len pár klubov - City a Newcastle. Bývalému hráčovi Atlética Madrid sa môžu vyrovnať ešte traja kolegovia - Alisson Becker, Nick Pope a Aaron Ramsdale (všetci 13 čistých kont), hoci sa to zdá byť veľmi náročné.