Nečakané stopérske problémy v Manchestri United. Kto bude sezónu dohrávať?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nečakané stopérske problémy v Manchestri United. Kto bude sezónu dohrávať?
Všetko nasvedčuje tomu, že dvojica Maguire - Lindelof si zastane miesta v srdci obrany.
Všetko nasvedčuje tomu, že dvojica Maguire - Lindelof si zastane miesta v srdci obrany.Reuters
Manchester United čakajú krušné časy. V zápase Európskej ligy proti Seville sa klubu z Old Trafford zranili naraz dvaja majstri sveta - Argentínčan Lisandro Martínez (25) a Francúz Raphaël Varane (29).

Martínez bol z ihriska odnesený na nosidlách po tom, čo si privodil zranenie sám. Diagnóza? Zlomenina metatarzálnej kosti v nohe. Argentíčan ukončil debutový ročník v Anglicku so 45 duelmi za Manchester, raz sa aj presadil. Pripravený znovu hrať bude najskôr v júli.

Niekoľko týždňov si oddýchne aj Varane. Skúsený Francúz bol vo štvrtok stiahnutý z ihriska už cez prestávku. Manažér Red Devils Erik ten Hag priznal, že ide o zranenie, ktoré trápilo 29-ročného stopéra už dlhšie. 

Martínez odnášaný na nosidlách so slzami v očiach.
Martínez odnášaný na nosidlách so slzami v očiach.Reuters

Manchester United čakajú do konca aktuálnej sezóny minimálne jedenásť stretnutí. Ďalšie štyri môžu pribudnúť v prípade postupu do finále Európskej ligy (teraz hrajú Angličania vo štvrťfinále) a FA Cupu. Práve v najstaršej ligovej súťaži sveta nemôže do semifinále naskočiť pre kartový trest kapitán Harry Maguire

Z ničoho nič musí ten Hag siahnuť po Victorovi Lindelofovi. Švéd nastúpil do 23 duelov, v ktorých si pripísal iba 1 408 minút. Maguire na tom nie je o nič lepšie, na konte má 1 316 minút v 26 meraniach síl. Nasledovať bude jedna z dvoch možností: výrazná alternatíva v podobe hráčov, ktorí na stopérovi nehrajú, ale už tam zaskakovali.

Program Manchestru United v najbližších dňoch.
Program Manchestru United v najbližších dňoch.Flashscore

Do úvahy prichádzajú stredopoliari Scott McTominay, ktorý v strede obrany hrá za Škótsko a ostrieľaný Brazílčan Casemiro. Luke Shaw rovnako vypomáhal v ostatných mesiacoch ako ľavý stopér. 

Druhou možnosťou je vytiahnutie nečakaných stopérskych žolíkov v podobe Phila Jonesa a mladíka Tedena Mengiho, o ktorých sa dlho nič nehovorilo. Najmä stav Jonesa je záhodou, keďže počas sezóny nebol v zápasovej nominácii ani raz, ale to aj preto, že nefiguruje v kádri tímu pre Premier League. Šancu môže dostať práve v semifinále FA Cupu.

S prvým mužstvom dokonca v piatok trénoval aj 36-ročný Tom Huddlestone, ktorý pôsobí ako hrajúci tréner a mentor vo výbere United do 21 rokov. Naposledy sa predstavil v Premier League ešte v ročníku 2016/2017.

Na Manchester United čaká skúška už v nedeľu 16. apríla, keď o 17:30 si zmeria sily s Nottinghamom Forest. Ten pre zmenu bojuje o udržanie medzi anglickou elitou.

Prehľad zápasu Nottingham - Manchester United