Mitrovič sa dočkal vysnívaného prestupu do Saudskej Arábie, bude hrať za Al-Hilal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mitrovič sa dočkal vysnívaného prestupu do Saudskej Arábie, bude hrať za Al-Hilal

Mitrovič sa konečne dočkal prestupu do Al-Hilal.
Mitrovič sa konečne dočkal prestupu do Al-Hilal.Twitter @Alhilal_EN
Zatiaľ čo Fulham v sobotu poobede hostil Brentford, Aleksandar Mitrovič (28) bol už v tom čase na ceste do Saudskej Arábie. Srbský útočník mal niekoľko týždňov zajačie úmysly, aby sa nakoniec dočkal prestupu do Al-Hilal, kam pred pár dňami prestúpil aj Neymar (31).

Mitrovič sa na podmienkach svojho angažmánu v Al-Hilal dohodol už v júli a potom netrpezlivo čakal, ako dopadnú rokovania medzi klubmi. Počas tohto obdobia nepredvádzal ideálny prístup a na istý čas vypadol z prvého tímu. Fulham minulý mesiac odmietol ponuku 29 miliónov eur, Al-Hilal sa nedávno vrátil k rokovaniam a zástupcovia oboch celkov sa teraz dohodli na odstupnom, ktoré by mohlo dosiahnuť až 59 miliónov eur (50 miliónov libier).

"Klub môže potvrdiť, že Aleksandar Mitrovič prestupuje do saudskoarabského Al-Hilalu za rekordnú sumu. Neochotne sme prijali vylepšenú ponuku, pričom futbalista nám neustále dával najavo, že by rád odišiel inam," uviedlo vedenie Fulhamu.

Mitrovič prišiel do Fulhamu v januári 2018 z Newcastlu pôvodne na hosťovanie, ktoré sa následne zmenilo na trvalý prestup. Celkovo odohral za Cottagers 206 zápasov a strelil 111 gólov.

Al-Hilal naďalej mohutne zbrojí a Mitrovič sa môže tešiť na spoluprácu s Neymarom, Malcomom či Sergejom Milinkovičom-Savičom. Rubén Neves a Kalidou Koulibaly sú ďalšími tohtoročnými prírastkami do kabíny.

Ďalšie prestupy a špekulácie