Najdrahší zápas zvládol Southampton, Premier League tak pozná posledného účastníka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najdrahší zápas zvládol Southampton, Premier League tak pozná posledného účastníka

Aktualizované
Hrdinom duelu sa stal ešte v prvom dejstve Armstrong.
Hrdinom duelu sa stal ešte v prvom dejstve Armstrong.AFP
Futbalisti Southamptonu sa po roku opäť predstavia v anglickej Premier League. V nedeľnom finálovom dueli play-off Championship zdolali v londýnskom Wembley hráčov Leedsu 1:0. Víťazný gól vsietil v 24. minúte útočník Adam Armstrong (27). Southampton tak doplnil dvojicu priamych postupujúcich Leicester City a Ipswich Town.

Leeds - Southampton 0:1

Postupujúci do Premier League získal štedrú odmenu 140 miliónov libier za televízne a vysielacie práva. Do súboja šiel ako mierny favorit Leeds, iniciatívu však od začiatku prevzal Southampton. Brankár Illan Meslier najskôr vyrazil strelu Williama Smallbonea z priameho kopu a o desať minút inkasoval po strele Armstronga k zadnej tyči. Leeds sa dostal do výraznejšej šance krátko po zmene strán, strela Crysencia Summervillea však tesne minula priestor medzi troma žrďami. Duel mohol ešte v 84. minúte zdramatizovať striedajúci Daniel James, ten však trafil brvno.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Rovnako ako Southampton sa po ročnej pauze do Premier League vráti víťaz Championship Leicester. Druhý Ipswich, ktorý hral v sezóne 2022/2023 v treťoligovej League One, sa v najvyššej anglickej súťaži predstaví po 22 rokoch.