Nechápem, ako niekto môže povedať, že to nebola penalta, prehlásil nahnevaný Klopp

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nechápem, ako niekto môže povedať, že to nebola penalta, prehlásil nahnevaný Klopp

Klopp sa opäť vyjadril smerom k rozhodcom.
Klopp sa opäť vyjadril smerom k rozhodcom.Profimedia
Kdeže vianočná pohoda, Liverpool má za sebou divoký šláger Premier League, keď doma remizoval s vedúcim Arsenalom. Jürgen Klopp (56) na duel nebude spomínať v dobrom. Počas stretnutia sa pred striedačkou zrazil s obrancom Tsimikasom (27), ktorý si zlomil kľúčnu kosť. Rozhodca potom v 26. minúte neposúdil ruku Odegaarda (25) v pokutovom území ako prehrešok proti pravidlám.

Arsenal išiel do rýchleho vedenia po hlavičke Gabriela Magalhaesa. "The Reds" síce do prestávky vyrovnali, ale nemeckému manažérovi to nestačilo. Podľa neho mal Liverpool dostať možnosť zahrávať pokutový kop práve za Odegaardovu ruku. Arbiter Chris Kavanagh nepískal zrejme preto, že brániaci hráč mierne stratil rovnováhu. Celý štadión aj domáci hráči ale mali jasno. "Penalta," burácalc celý Anfield. Lenže márne. Hra pokračovala.

"Situácia okolo nariaďovania penált je zvláštna. Neviem, či to rozhodca v zápase vidí. Je tu ale predsa video, kde sa na to môžu pozrieť. Nechápem, ako potom niekto môže povedať, že to nie je penalta," uviedol Klopp.

"Vrátilo by nás to ešte viac do zápasu a dali by sme ďalší gól. Nechápem, že sa to nepískalo," divil sa aj Trent Alexander-Arnold. "Bola to penalta, ale verdikt rozhodcu neprišiel," pokrčil smutne plecami pravý obranca Liverpoolu. Expert Gary Neville navrhol jediné možné vysvetlenie, prečo rozhodca penaltu neodpískal. Odegaarda označil za "šťastlivca", keďže sa v inkriminovanej situácii pošmykol.

Bývalý hráč Liverpoolu Vladimír Šmicer mal v štúdiu CANAL+Sport takisto jasno. "Toto nebola nastrelená ruka, bol tam aktívny pohyb ruky proti lopte. Za mňa to mala byť penalta," tvrdil presvedčivo. "Odegaard vedel, kam lopta letí a dal tam ruku úmyselne. Ľahko padal, ale pohyb ruky bol aktívny proti lopte," stál si za svojím niekdajší reprezentant Česka.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Kateřina Svitková, ktorá je hráčkou Chelsea, videla dôvod hry rukou práve v pošmyknutí nórskeho futbalistu. "Rukou následne hral ale jasne a zámerne, aby sa lopta nedostala k Salahovi. Tiež sa mi to raz stalo za národný tím a tiež mi to prešlo. Nechápem, že VAR to nevrátil," postavila sa na stranu Liverpoolu.

"Za nastrelené ruky zblízka nemám pokutové kopy rád, nechcem, aby takéto penalty rozhodcovia pískali, ale tu som videl aktívny pohyb ruky proti lopte. Podľa mňa jasná penalta," opakoval Šmicer, ktorý nakoniec musel prehryznúť nerozhodný výsledok 1:1.