Niekdajší zázrak z Leicestru opúšťa Premier League. Smith: Zlyhal som

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niekdajší zázrak z Leicestru opúšťa Premier League. Smith: Zlyhal som

Smith nedokázal udržať Leicester v PL.
Smith nedokázal udržať Leicester v PL.Reuters
Manažér Leicesteru Dean Smith (52) bol postavený pred ťažkú úlohu, keď klub z Leicestru prevzal osem zápasov pred koncom sezóny, no nepodarilo sa mu nájsť iskru, ktorá by udržala "líšky" v Premier League.

Nedeľňajšie víťazstvo 2:1 nad West Hamom United bolo len jeho druhým triumfom zo spomínaného počtu duelov. Spolu s tromi remízami to nestačilo na záchranu, pretože Everton na ich úkor vyhral 1:0 nad Bournemouthom a udržal sa v najvyššej súťaži.

"Keď som sem prišiel a zostávalo nám osem zápasov, myslel som si, že potrebujeme 11 bodov. S deviatimi získanými nám chýbali dva a nakoniec to naozaj bolo 11," povedal skľúčený Smith pre Sky Sports a dodal: "Zlyhal som. Som si istý, že sa uskutoční klubová revízia, je to sklamanie."

"Príde hodnotenie od ľudí, ktorí tu boli celú sezónu a budú to chápať. Mojím poslaním bolo prísť na sedem týždňov a pokúsiť sa udržať klub v Premier League. Nanešťastie sa mi to nepodarilo," uviedol Smith.

"Nasleduje náročné obdobie reflexie, keď sa budeme snažiť odraziť od dna a neexistuje žiadna záruka, že mnohí hráči zo súčasného kádra sa vrátia aj v budúcej sezóne," povedal kapitán klubu Jonny Evans.

Odchod z klubu sa môže týkať aj trénera Smitha, ktorý sa o svojej budúcnosti zatiaľ nerozhodol. "Zatiaľ to nie je otázka. Budem o tom musieť popremýšľať. Momentálne je to čerstvé, pretože sme zostúpili do nižšej súťaže," vyjadril sa.

Tabuľka Premier League
Tabuľka Premier LeagueFlashscore