Nomináciu nedostal, režíroval víťazstvo Chelsea. Pochettino podporil Sterlinga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nomináciu nedostal, režíroval víťazstvo Chelsea. Pochettino podporil Sterlinga

Pochettino podporil Sterlinga, ktorý sa nedostal do nominácie Anglicka trénera Southgatea.
Pochettino podporil Sterlinga, ktorý sa nedostal do nominácie Anglicka trénera Southgatea.Reuters
Po zápase s Burnley, v ktorom Raheem Sterling (28) predviedol výborný výkon, sa Mauricio Pochettino (51) rozhodol svojho zverenca verejne podporiť. Narážal tak na nenominovanie ofenzívneho hráča do reprezentácie Anglicka.

Burnley - Chelsea 1:4

Klub zo západného Londýna si po prvý raz od marca zabezpečil ligové víťazstvo, keď v sobotu zdolal 4:1 nováčika z Burnley a s jedenástimi bodmi sa usadil na jedenástej priečke tabuľky. Sterling sa pri tom podieľal na všetkých štyroch góloch Chelsea na Turf Moor, vrátane tretieho, ktorý sám strelil. 

Reprezentačný lodivod Gareth Southgate nepovolal Sterlinga na priateľský zápas proti Austrálii a na kvalifikačný o postup na majstrovstvá Európy 2024 s Talianskom.

"Počínal si dobre. Podieľal sa na všetkých góloch a som za neho a za tím veľmi šťastný," povedal Pochettino. "Mužstvo fungovalo podľa predstáv, výkon bol fantastický, zaslúži si všetku pochvalu. Myslím, že hráč s jeho skúsenosťami vie, že musí podať takýto výkon a ukázať manažérovi reprezentácie, že sa v rozhodnutí mýlil. Len výkonmi a strieľaním gólov dokáže, že si zaslúžil nomináciu."

Raheem Sterling, ktorý debutoval na medzinárodnej scéne v roku 2012, strelil v 82 vystúpeniach za "Albion" 20 gólov, ale od minuloročného vypadnutia vo štvrťfinále majstrovstiev sveta v Katare sa v nominácii neobjavil.