Nottingham nevie predýchať duel s Evertonom, klub žiada zverejnenie komunikácie rozhodcov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nottingham nevie predýchať duel s Evertonom, klub žiada zverejnenie komunikácie rozhodcov
Callum Hudson-Odoi bojuje o loptu s Youngom.
Callum Hudson-Odoi bojuje o loptu s Youngom. Reuters
Nottingham Forest oficiálne požiadal anglickú organizáciu rozhodcov (PGMOL) o zverejnenie zvukových záznamov komunikácie medzi rozhodcami počas prehry 0:2 s Evertonom, uviedol v pondelok klub. Tricky Trees sa cítia poškodení, pretože sa domnievajú, že v zápase mali zahrávať až tri pokutové kopy.

Nottingham, ktorý bojuje o záchranu v Premier League, sa hnevá, že mu v nedeľu v Goodison Parku odopreli tri penalty. Pri všetkých bol obranca Evertonu Ashley Young. Pri dvoch zákrokoch bol neopatrný a raz mal zahrať rukou vo vlastnom pokutovom území.

Everton - Nottingham 2:0

Klub z Midlands takmer okamžite po zápase vydal na sociálnej sieti X dôrazné vyhlásenie, v ktorom obvinil videoasistenta rozhodcu (VAR) Stuarta Attwella, že je fanúšikom Lutonu. Na túto skutočnosť mal byť PGMOL upozornený už pred výkopom.

"Nottingham Forest podal oficiálnu žiadosť na PGMOL o zverejnenie zvukových záznamov medzi rozhodcami počas nedeľňajšieho zápasu proti Evertonu v Goodison Parku," uviedol Forest v následnom pondelkovom vyhlásení.

"Klub požiadal o zverejnenie zvukových záznamov troch kľúčových incidentov v stretnutí - Youngov zákrok na Giovanniho Reynu (24. minúta), potenciálnu hru rukou Younga (44. minúta) a Youngov zákrok na Calluma Hudsona-Odoia (56. minúta)," dodal klub.

Nottingham sa podľa svojich slov nesnaží útočiť na rozhodcu, iba požaduje transparentnosť. "Dôrazne žiadame, aby široká futbalová verejnosť a fanúšikovia mali prístup k zvukovým záznamom a prepisom, aby sa zabezpečila úplná transparentnosť a integrita nášho športu."

Aktuálne postavenie v tabuľke.
Aktuálne postavenie v tabuľke.Flashscore

Po odobratí štyroch bodov za finančné priestupky je Forest v tabuľke na 17. mieste s 26 bodmi, o štyri menej ako šestnásty Everton. Ten má navyše k dobru jeden súboj. Luton je v tabuľke o jedno miesto a jeden bod pod Nottinghamom.