Ödegaard po triumfe s Chelsea nevzdáva boj o titul: Budeme bojovať až do konca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ödegaard po triumfe s Chelsea nevzdáva boj o titul: Budeme bojovať až do konca

Ödegaard pomohol k výhre s Chelsea dvomi gólmi.
Ödegaard pomohol k výhre s Chelsea dvomi gólmi.Profimedia
Futbalisti Arsenalu sú späť na čele Premier League a ich tréner Mikel Arteta (41) chce, aby si to čo najviac užili. Po výhre v londýnskom derby nad Chelsea 3:1 majú o dva body viac ako druhý Manchester City, no ten má stále dva duely k dobru.

Dôležitý impulz

"Gunners" sa vrátil na víťaznú vlnu po štyroch zápasoch (0-1-3), ktoré výrazne znížili ich šance na zisk prvého titulu od roku 2004. Tie utrpeli najväčšiu štrbinu po prehre so City 1:4.

Artetovi zverenci mali ešte pred mesiacom na čele tabuľky osembodový náskok, no teraz sa musia spoliehať na zakopnutie obhajcu trofeje. Hlavný tréner ani jeho hráči naskladajú zbrane a po dôležitom triumfe nad Chelsea zhodne tvrdia, že budú bojovať až do konca.

"Zostávajú ešte štyri zápasy a my sme momentálne na čele. Nemôžeme vešať hlavy. Po deviatich mesiacoch sme prví a musíme si to užiť, vážiť a maximalizovať naše šance, pretože nikdy neviete, čo sa môže stať. Tím je späť. Chceli sme dokázať, že máme ambície a odhodlanie. Videl som to už v posledných dňoch a na Chelsea sme sa dobre pripravili," povedal Arteta.

Aktuálna tabuľka Premier League
Aktuálna tabuľka Premier LeagueFlashscore

Jeho zverenci sa potrebovali "nakopnúť", aby si udržali teoretickú nádej na titul a "The Blues" bol pre nich ideálny súper. Zverenci dočasného kouča Franka Lamparda sú v kríze, mali sériu piatich prehier vo všetkých súťažiach a nevyhrali osem duelov. Nepodarilo sa im to ani v utorok, keď od začiatku ťahali za kratší koniec.

Skvelý Ödegaard

Arsenal rozhodol o svojom triumfe už v prvom polčase, keď sa dvakrát presadil kapitán Martin Ödegaard a na 3:0 zvýšil Gabriel Jesus. Hosťom sa v druhom polčase podarilo už len skorigovať výsledok zásluhou Chukwunonsa Maduekeho.

Arteta po zápase vyzdvihol najmä svojho kapitána. "Jeho prínos tímu, vodcovské schopnosti, naozaj som s ním nesmierne spokojný. To, čo dokázal v tomto ročníku, si zaslúži veľkú pochvalu."

Tohtosezónna bilancia
Tohtosezónna bilanciaFlashscore

Po stretnutí žiaril spokojnosťou aj samotný Ödegaard. Dvadsaťštyriročný nórsky stredopoliar prišiel do Arsenalu pred dvoma rokmi a postupne sa prepracoval na skutočného lídra tímu na ihrisku i mimo neho.

"Prvý polčas bol brilantný. Vybehli sme na ihrisko a ukázali úplne iného tímového ducha ako proti City. S prvou polovicou som skutočne spokojný. Druhá bola trochu chaotická, ale máme tri body a dobré víťazstvo, ktoré sme naozaj potrebovali," uviedol pre Sky Sports.

Štatistika súboja s Chelsea
Štatistika súboja s ChelseaFlashscore

Ödegaard priznal, že po prehre so City, ktorá môže byť rozhodujúca v boji o titul, boli všetci v tíme veľmi sklamaní.

"Bolelo to. Sklamanie a hnev sme využili, aby sme sa vrátili v tomto zápase. Môžete prehrať, ale ide o to, akým spôsobom. Neboli sme to my, to bolo to najbolestivejšie. Proti Chelsea sme to chceli zmeniť. Stále máme šancu, budeme veriť a bojovať až do konca," uzavrel ťahúň mužstva.