Arsenal späť na víťaznej vlne, kríza Chelsea sa prehlbuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal späť na víťaznej vlne, kríza Chelsea sa prehlbuje

Arsenal je opäť na čele neúplnej tabuľky.
Arsenal je opäť na čele neúplnej tabuľky.Profimedia
Futbalisti Arsenalu porazili v londýnskom derby dohrávky 34. kola anglickej Premier League FC Chelsea 3:1.

Arsenal FC - Chelsea FC 3:1 (3:0)

Góly: 18. a 31. Odegaard, 34. Jesus - 65. Madueke

Arsenal napravil sériu posledných nezdarov a pripísal si v boji o titul dôležité tri body. Zápas sa z pohľadu domácich niesol v pohodovom tempe. Na začiatku úvodného gólu stretnutia bola krásna akcia "Gunners". Na hranici pokutového územia dostal prihrávku domáci kapitán Martin Odegaard a strelou z prvej nedal šancu Kepovi v bráne hostí. Ten istý hráč sa tešil aj v 31. minúte po asistencii Granita Xhaku.

Hostitelia rozbehli futbalový kolotoč, z ktorého sa Chelsea točila hlava. O tri minúty neskôr totiž zaznamenali tretí gól. V pokutovom území nastal veľký vzruch. Najprv zakončoval Xhaka, následne aj Trossard, ale ich pokusy sa neujali. Následne sa lopta odrazila ku Gabrielovi Jesusovi, ktorý prekonal hosťujúceho gólmana.

Hodnotenie aktérov londýnskeho derby.
Hodnotenie aktérov londýnskeho derby.Flashscore

Chelsea bola zrelá na uterák a lepšie to nebolo ani v druhom dejstve. V 52. minúte sme videli veľkú šancu domáceho tímu. Thiago Silva vykopával loptu z bránkovej čiary. Nakoniec sa "modrí" predsa dočkali. Päť minút po hodine hry dostal Noni Madueke výborný pas za obranu a znížil stav stretnutia.

Ďalšie gólové momenty sme však už nevideli a Arsenal aj naďalej pomýšľa na majstrovský primát. Aktuálne vedie tabuľku o dva body pred Manchestrom City, ktorý má ešte dva zápasy k dobru. Chelsea je dvanásta a nachádza sa len deväť bodov od pásma zostupu.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore