Arsenal neudržal vedenie a rozdelil si body s Liverpoolom, na čele má šesťbodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal neudržal vedenie a rozdelil si body s Liverpoolom, na čele má šesťbodový náskok

Aktualizované
Salah bol hlavnou príčinou toho, že Liverpool získal na Emirates aspoň bod.
Salah bol hlavnou príčinou toho, že Liverpool získal na Emirates aspoň bod.TASR
Futbalisti Crystal Palace vyhrali v zápase 30. anglickej Premier League na ihrisku Leedsu jasne 5:1. V šlágri remizoval Arsenal s Liverpoolom 2:2 napriek tomu, že "Gunners" vyhrávali 2:0.

Leeds United - Crystal Palace 1:5 (1:1)

Góly: 21. Bamford - 53., 77. J. Ayew, 45+1. Guéhi, 55. Eze, 69. Edouard

Domáci sa síce dostali do vedenia, ale to bolo z ich strany všetko. Obranca Guehi vyrovnal ešte pred prestávkou a druhé dejstvo patrilo jasne Crystal Palace. Hostia v ňom strelili až štyri presné zásahy. Zažiaril najmä Olise, ktorý si pripísal tri asistencie. Dvakrát sa presadil Jordan Ayew. Londýnsky tím vyhral na pôde súpera po šiestich dueloch s jediným bodom. V tabuľke poskočil na dvanástu priečku, Leeds je šestnásty.

Liverpool - Arsenal 2:2 (1:2)

Góly: 42. Salah, 87. Firmino - 8. Martinelli, 28. Jesus

Gabriel Martinelli dostal darček už po niekoľkých minútach, pretože sa k nemu odrazila lopta a poslal ju do siete. Následne z dobrej pozície minul Robertson, a tak Arsenal odskočil do dvojgólového vedenia. Práve spomínaný Martinelli posadil center na hlavu Gabriela Jesusa.

Vlajku Liverpoolu vzápätí dvíhal Mohamed Salah. Najskôr mieril z ideálnej pozície nepresne, no v 42. minúte už využil zaváhanie defenzívy na prudkú strelu pod brvno. Jota takmer vyrovnal, sám pred gólmanom sa blysol Ramsdale.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Egypťan po faule zaskakujúceho Holdinga zahrával na začiatku druhého dejstva pokutový kop, netrafil priestor troch žrdí. Ramsdale potom chytil jeho prudkú ranu do stredu brány a vyznamenal sa aj pri zakončení Núñeza.

Na záverečných desať minút prišiel do hry bývalý obranca Podbrezovej a Žiliny Jakub Kiwior, ktorý vystriedal Ødegaarda, ale ani on nezabránil vyrovnaniu. Kloppovi vyšlo striedanie, nakoľko na 2:2 upravoval Roberto Firmino. Presným centrom ho našiel Alexander-Arnold.

Arsenal po siedmich výhrach v rade remizoval a na čele má šesťbodový náskok pred druhým Manchestrom City. Liverpool nevyhral ani raz z uplynulých štyroch duelov, pričom v nich získal dva body. Po víkende klesol na ôsmu priečku.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore