Arsenal prišiel s West Hamom o dva body, Manchester United pohodlne proti Forestu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal prišiel s West Hamom o dva body, Manchester United pohodlne proti Forestu

Aktualizované
Bowen sa postaral o remízu proti Arsenalu.
Bowen sa postaral o remízu proti Arsenalu.AFP
Futbalisti Arsenalu remizovali v nedeľňajšom zápase 33. kola anglickej Premier League na pôde West Hamu 2:2. Vedúci tím tabuľky prišiel o dvojgólový náskok, ktorý si vypracoval v priebehu úvodnej desaťminútovky. Na druhý Manchester City, ktorý má zápas k dobru, má tak sedem kôl pred koncom sezóny už len štvorbodový náskok.

West Ham United - Arsenal 2:2 (1:2)

Góly: 32. Benrahma (z 11 m), 55. Bowen - 7. Jesus, 10. Ödegaard

Hostí poslal do vedenia v siedmej minúte Gabriel Jesus, keď zužitkoval krížny center Bena Whitea. Asistoval aj pri druhom góle - bol súčasťou výstavnej kombinácie v šestnástke a loptu poslal voľnému Martinovi Ödegaardovi. Nór pred prázdnou bránou nezaváhal. Domáci zavelili k vyrovnaniu v 32. minúte, keď Benrahma premenil pokutový kop.

Streleckú prevahu vyložených šancí Arsenal na výhru nezužitkoval.
Streleckú prevahu vyložených šancí Arsenal na výhru nezužitkoval.Opta by Stats Perform

Rovnakú šancu na zvýšenie náskoku dostali po prestávke hostia, no Bukayo Saka z bieleho bodu neskóroval. Na opačnej strane sa to podarilo o tri minúty neskôr Jarrodovi Bowenovi, ktorý skóroval z polvoleja a zaistil tak svojmu tímu dôležitý bod v boji o udržanie. "Gunners" prišli o dvojgólové vedenie v druhom ligovom zápase za sebou - pred týždňom to bolo na Anfielde, kde viedli nad domácim Liverpoolom do 87. minúty.

Nottingham Forest - Manchester United 0:2 (0:1)

Góly: 32. Antony, 76. Dalot

Manchester United vyhral nad Nottinghamom 2:0. Dominantný výkon korunovali hostia gólom v 32. minúte, keď sa z priameho kopu presadil Antony. Brazílska letná posila strelila svoj prvý ligový gól po viac ako pol roku a po zmene strán naň nadviazala asistenciou. Bolo to štvrtýkrát v tejto sezóne, čo "červení diabli" porazili Forest bez toho, aby raz inkasovali. Aj vďaka trom bodom vystriedali Newcastle na treťom mieste a priblížili sa k istej kvalifikácii do budúcoročnej Ligy majstrov.

Tabuľka Premier League po nedeľňajších dueloch.
Tabuľka Premier League po nedeľňajších dueloch.Flashscore