Phillips chce bojovať o svoje miesto v kádri City: Prišiel som vyhrávať trofeje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Phillips chce bojovať o svoje miesto v kádri City: Prišiel som vyhrávať trofeje

Phillipsovo zranenie mu sťažilo adaptáciu.
Phillipsovo zranenie mu sťažilo adaptáciu.AFP
Kalvin Phillips (27) prisľúbil, že bude bojovať o svoju budúcnosť v Manchestri City. Anglický stredopoliar má za sebou náročnú premiérovú sezónu v tíme víťazov treble.

Phillips, ktorý minulý rok prestúpil z Leedsu za 42 miliónov libier, sa počas väčšiny ročníka trápil so zraneniami a v rámci úspešného ťaženia "Citizens" sa ocitol mimo plánov Pepa Guardiolu. V Premier League naskočil len do 12 duelov.

Phillips ukončil osobne neúspešnú sezónu premiérovým gólom v drese Anglicka, ktoré v pondelkovom zápase kvalifikácie na EURO 2024 zdolalo Severné Macedónsko vysoko 7:0.

Angličan trvá na tom, že pred budúcou sezónou neplánuje svoj prestup do iného klubu. Svoju nie veľmi ideálnu zápasovú vyťaženosť pripisuje nedokonalému zdravotnému stavu.

"Ak mám byť úprimný, bol som zranený ešte predtým, ako som odišiel do City, takže to je jeden z hlavných dôvodov, prečo som bol mimo. Klub mi veľmi pomohol dostať sa späť do plnej kondície a nakoniec som stihol niekoľko zápasov, takže česť lekárskemu personálu v City," vysvetlil muž zo stredu poľa a dodal:

"Mojím zámerom je zostať tu. Práve sme vyhrali treble, takže nemám dôvod odísť. Ak ale nebudem hrať, budem o tom zrejme musieť premýšľať. Prišiel som sem, aby som vyhrával trofeje. Tie sme síce vyhrali, no nehral som toľko, koľko som chcel."

Kalvin Phillips oslavuje vo finále Ligy majstrov v riadnom hracom čase
Kalvin Phillips oslavuje vo finále Ligy majstrov v riadnom hracom časeAFP

Phillips prezradil, že po radu šiel aj za spoluhráčmi Nathanom Akém a anglickým kolegom Jackom Grealishom. Aj táto dvojica potrebovala čas, aby sa prispôsobila systému, ktorý Guardiola požaduje.

"Viem len, aké ťažké je pochopiť spôsob, akým chce Pep hrať a ako rýchlo sa musíte prispôsobiť. Rozprával som sa o tom s pomerne veľkým počtom hráčov. Nathan Aké je jedným z nich, Jack takisto. Všetci hovorili, že prvých 12 mesiacov tu bolo najťažších v ich kariére. Potom to síce stále nie je ľahké, ale jednoduchšie," vysvetlil.